در همین ارتباط، اواخرهفته گذشته نشستی خبری با حضور معاون ناشران و اعضا شرکت بورس، مدیر عامل شرکت تامین سرمایه امید، مدیر عامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان و معاون اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با همراهی برخی از اصحاب رسانه برگزار شد
نرخ سود اوراق تامین مالی جذاب نیست
بر اساس گزارش بورس آنلاین، روح الله حسینی مقدم، معاون ناشران و اعضا شرکت بورس گفت :اگرچه اوراق صکوک اوراق جدیدی در بازار بدهی نیست، اما هنوز بخش قابل توجهی از شرکت با ابزار تامین مالی آشنا نیستند. به نظر می رسد تاکنون نرخ بهره این اوراق جذاب نبوده و حتی با تعدیل نرخ ها نسبت به گذشته همچنان برخی از شرکت ها ترجیح می دهند تا از طریق بانک ها تامین مالی کنند. از این رو، فرهنگ سازی در این خصوص لازم به نظر می رسد.
اوراق صکوک "کگل"؛ 32 امین اوراق در بورس
وی با اشاره به انتشار اوراق صکوک شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در دونماد ابراز داشت: اوراق اجاره "کگل" 32 امین اوراقی است که در بورس تهران منتشر می شود و هفتین اوراقی است که امسال منتشر شده است. در حال حاضر 27 نماد در بورس وجود دارد که مربوط به تامین مالی شرکت ها از طریق ابزار مالی است.
لزوم ایفای تعهدات ناشران اوراق
حسینی مقدم تعهدات ناشر اوراق را مهمترین امر در فرآیند تامین مالی برشمرد و در این خصوص اظهار داشت: ناشران باید تعهدات خود را به موقع انجام دهند، پیش از این ناشران با نظام پولی برای تأمین مالی در ارتباط بودند اما در حال حاضر از دارایی های عمومی بهره می گیرند. از این رو، برای حفظ موقعیت شرکت ها در اذهان عمومی باید پایبندی کاملی به تعهدات خود داشته باشند.
کاهش نرخ بهره انتشار اوراق بدهی
همچنین علی تیموری شندی، مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان گفت : صنعت تأمین سرمایه در 10 سال گذشته رشد خوبی را پشت سر گذاشته، به طوری که کل نقدینگی تحت مدیریت شرکت های تأمین سرمایه 10 درصد نقدینگی کل اقتصاد کشور ارزش گذاری شده است.
وی در خصوص کاهش نرخ تأمین مالی عنوان کرد: نرخ ها در اقتصاد روند سینوسی دارد و این نرخ که پیشتر حدود 29 درصد بوده در شرایط فعلی به 20 درصد رسیده است. این در حالی است که عملاً بازار سرمایه تعیین کننده و نرخ گذار نیست بلکه متأثر از پیرامون است.
افزایش سود آوری برای امید
حبیب رضا حدادی ، مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه امید موضوع ضمانت را مشکل اصلی تامین مالی برشمرد و گفت : ضمانت موضوعی است که سبب طولانی شدن فرآیند تامین مالی اوراق می شود که انتظار می رود این فرآیند با آغاز فعالیت موسسات رتبه بندی کوتاه تر شود.
وی با اشاره به عرضه اوراق صکوک اجاره شرکت گلگهر به ارزش 300 میلیارد تومان و با بازدهی سالانه حداقل ۱۷ درصدی افزود : این اوراق که در بورس اوراق بهادار تهران عرضه می شود، دوره عمر 4 ساله داشته و نرخ سود آن نیز 17 درصد و مقاطع پرداخت سود آن هر 3 ماه یکبار از تاریخ انتشار است.
حدادی با توجه به صدور مجوز نهایی انتشار صکوک اجاره شرکت معدنی و صنعتی گل¬گهر (سهامی عام)، توسط مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد : اوراق اجاره مجوز گرفته جهت تأمین مالی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به منظور بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز و همچنین مشارکت در افزایش سرمایه شرکت سرمایه پذیر منتشر می شود و داراییهای مبنای انتشار صکوک اجاره، ماشین آلات و تجهیزات خط 5 و 6 کنسانتره سنگ آهن است .
مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه امید اظهار داشت: ناشر اوراق اجاره گل گهر شرکت واسط مالی اردیبهشت سوم (با مسئولیت محدود) است و ضمانت پرداخت اصل و فرع آن بر عهده بانک پارسیان خواهد بود. همچنین مسئولیت بازارگردانی و تعهد پذیره نویسی اوراق را شرکت-های تامین سرمایه امید (سهامی عام) به مبلغ 2.000 میلیارد ریال و تأمین سرمایه لوتوس پارسیان (سهامی خاص) به مبلغ 1.000 میلیارد ریال بر عهده دارند و عامل پرداخت نیز همانند سایر اوراق بدهی منتشر شده در سنوات قبل، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است. حدادی در خصوص پیامدهای انتشار اوراق بر روی قیمت سهام تامین سرمایه امید بیان داشت: انعقاد هر گونه قرارداد تامین مالی بویژه آن بخش از قراردادهایی که به مرحله اخذ مجوز انتشار رسیده باشند، می تواند در شرایط نرمال بر سودآوری شرکت اثر گذار باشد.
افزایش سرمایه "کگل"، هدف اصلی انتشار اوراق
دریابار، معاون شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در این نشست گفت: نرخ اوراق صکوک "کگل" 17 درصد، چهار ساله و پرداخت سود هر سه ماه یک بار است و اصل سرمایه نیز پس از چهار سال پرداخت خواهد شد. این تامین مالی که 200 میلیارد تومان آن توسط شرکت تامین سرمایه امید و 100 میلیارد تومان توسط شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان انجام می پذیرد، به منظور اجرای برنامه افزایش سرمایه صورت می پذیرد.
نظر شما