این شرکت که از زیرمجموعههای هلدینگ گسترش کشاورزی پیوند فردوس پارس است، عمدتا در بخش دامپروری و تولید شیر فعال است. این شرکت یک درصد از بازار داخلی شیر صنعتی و دام را در اختیار داشته و دستی هم بر بازار صادرات دارد. برای آشنایی بیشتر با فعالیت این شرکت، گفتوگویی کوتاه با مهندس صادقی، مدیر عامل این شرکت انجام شده که در ادامه میآید:
کمی درباره شرکت و فعالیت آن توضیح دهید؟
این واحد در سال 1381 از بانک کشاورزی خریداری و به مجموعه بنیاد مستضعفان اضافه شد. این شرکت از 3 واحد دامداری، زراعت و مرغداری تشکیل شده که گاوداری با 2500 رأس دام مولد و 5000 رأس کل گله، مرغداری با 50 هزار قطعه مرغ تخمگذار و واحد زراعت با مساحت 300 هکتار زمین قابل کشت فعال هستند.
میزان سرمایهگذاری این مجموعه چقدر است؟
مجموع داراییهای شرکت مطابق با ارزش دفتری معادل 430 میلیارد ریال است که ارزش روز آن چیزی حدود 550 میلیارد ریال برآورد میشود.
بیشتر بر روی چه فعالیتی متمرکز هستید؟
فعالیت اصلی شرکت بیشتر بر روی تولید شیر متمرکز است، اما تولید گوساله نر و تلیسه، کود دامی و برخی محصولات زراعی مانند گندم، جو، ذرت، کلزا و باغی مانند هلو نیز در برنامههای تولیدی شرکت قرار دارد و انجام میشود.
درآمد شرکت چقدر است؟
شرکت سالانه بالغ بر 500 میلیارد ریال از محل تولیدات خود دارد که عمدتا شیر خام است.
سهم شرکت از بازار مصرف داخل چه میزان است؟
در حال حاضر حدود یک درصد از بازار شیر صنعتی و دام در اختیار این مجموعه است که البته با برنامههای توسعهای رقم قابل افزایش است.
آیا در بازار صادراتی هم فعالیت دارید؟
بله، سال گذشته برای نخستین بار یک محموله تلیسه باردار با ارزش ژنتیکی بالا به ارزش 100 هزار یورو صادرات داشتیم.
چه برنامههای توسعهای برای شرکت در نظر دارید؟
در گام نخست برنامه افزایش ظرفیت به میزان فعلی معادل 500 رأس دام مولد و افزایش تولید روزانه 90تن به میزان 110 تن شیر در دست اجرأست. در فاز دوم نیز احداث یک واحد گاوداری 3000 رأسی در برنامه توسعهای شرکت قرار دارد.
روند تولید، فروش و درآمد شرکت طی سالهای اخیر چگونه بوده است؟
روند فعالیت شرکت در این سالها صعودی بوده بهطوریکه سود شرکت در سال 94 از حدود 7 میلیارد و 800 میلیون ریال به 16 میلیارد ریال در سال 95 رسید و برآورد امسال هم تحقق 38 میلیارد و 500 میلیون ریال است.
مشکل عمده این صنعت چیست؟
مهمترین مشکل ما نبود ثبات در بازار نهادههای تولید و همچنین بازار فروش به ویژه شیر است.
چه راهکاری برای رفع آن پیشنهاد میکنید؟
بهترین راه رفع این مشکلات نرخهای خرید تضمینی محصولات از سوی دولت است. در عین حال دولت باید با ارایه بستههای تشویقی برای صادرات و تسهیل در واردات نهادههای دامی در رفع این مشکل کمک کند.
از مزایای این صنعت بگویید؟
مهمترین مزیت این صنعت تولید و اشتغال پایدار است. در عین حال تولید محصولات سالم در رأستای سلامت جامعه و رهایی از واردات از جمله مزایای این صنعت است.
استراتژی شما در بازار سرمایه چیست؟
مهمترین برنامه ما تلاش در رأستای افزایش ثروت سرمایهگذاران و سهامداران است. بنابراین تمامی همت بنده و همکارانم در رأستای افزایش بهره وری، تولید و رشد سودآوری پایدار خواهد بود تا سرمایهگذاران نتیجه اعتماد خود به این صنعت حیاتی را به خوبی مشاهده کنند.
هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه ۵
نظر شما