سازمان بورس به دنبال کاهش محدودیت‌ها

هفته‌نامه بورس: نمایشگاه بورس، بانک و بیمه فرصت خوبی برای یافتن مدیران ارشد و مدیران مسئول سازمان بورس است که در روزهای عادی به سختی می‌توان با آنها صحبت کرد. در حال حاضر اهالی بازار سرمایه پرسش‌های زیادی از سازمان بورس و اوراق بهادار به‌عنوان نهاد ناظر دارند؛ ازجمله اینکه برنامه این سازمان برای سال جاری و در راستای اقتصاد مقاومتی چیست، این سازمان چه برنامه‌های اصلاحی برای توسعه بازار سرمایه و تسهیل فعالیت در آن دارد، و همچنین اینکه تصمیمات سازمان برای برخی مشکلات از جمله ماجرای سهام کنتورسازی چیست.

سید احمد عراقچی، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار،‌ در رابطه با نقش بازار سرمایه در اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های سازمان بورس برای تحقق آن در حوزه خود گفت: امسال،‌ سال اقتصاد مقاومتی با تمرکز بر تولید و اشتغال است. بستر مناسب برای تولید،‌ تأمین مالی است و شرکت‌ها،‌ کارخانجات و مجموعه‌های تولیدی بدون تأمین مالی به مشکل برمی‌خورند. در سال‌های گذشته، به خاطر تحریم‌ها و همچنین کمبود اعتباری، دوران رکودی را پشت سر گذاشتیم. مهمترین نقش بازار سرمایه در راستای اقتصاد مقاومتی و کمک به تولید و به تبع آن‌ اشتغال، کمک به تأمین مالی پایدار و ارزان برای مجموعه‌های تولیدی است. در این راستا سازمان بورس برنامه‌ریزی کرده و همانطور که ریاست محترم این سازمان در سخنرانی خود به مناسبت افتتاح دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اشاره کرد،‌ سازمان بورس در سال جاری به دنبال رفع محدودیت‌های زائد و دست و پاگیر بوده و این اقدام در راستای کمک به تسهیل فرآیند تأمین مالی در کشور و ارزان کردن تأمین مالی است؛ این اقدام مهمترین برنامه و نقش سازمان بورس در راستای اقتصاد مقاومتی است.

در مراسم افتتاحیه نمایشگاه،‌ رئیس سازمان بورس اعلام کرد که به شرط موافقت شورای عالی بورس، امسال حجم مبنا حذف و دامنه نوسان پویا می‌شود. حجم مبنا و دامنه نوسان دو موردی هستند که همیشه مورد انتقاد معامله‌گران قرار گرفته‌اند. آیا بازار آمادگی اجرایی شدن این تصمیم را دارد؟ عراقچی در این خصوص توضیح داد: دستاوردهای بازارهای مالی و نوآوری‌ها و اتفاقاتی که می‌افتد، حتی اعتراضاتی که گاهی شکل می‌گیرد،‌ نشان‌دهنده آن است که بازار سرمایه و بازارهای مالی در حال رسیدن به بلوغ لازم هستند. همین اعتراض‌ها هم ناشی از بلوغ است که به رفع مشکلات و موانع کمک می‌کند. بازار آمادگی حذف حجم مبنا و پویا شدن دامنه نوسان را دارد؛ اتفاق عجیبی هم نیست و حجم مبنا در کشور ما بومی است و شاید نتوان در بازارهای دنیا آن را پیدا کرد. پویا شدن دامنه نوسان هم در دنیا موضوعی شناخته شده است و ما به دنبال آن هستیم. او درباره اعتراض سهامداران کنتورسازی در نخستین روز نمایشگاه در غرفه سازمان بورس گفت: حدود 15 نفر از نمایندگان سهامداران کنتورسازی با رئیس سازمان بورس،‌ معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران و من جلسه داشتند و مذاکره کردند. پرونده این موضوع توسط سازمان بورس به دادگاه ارجاع داده شد چون هیچکس به جز مقام محترم قضایی نمی‌تواند راجع به چنین پرونده‌هایی تصمیم بگیرد و حکم صادر کند. همه منتظر حکم دادگاه هستیم.

ارتباط نزدیک وزارتخارجه با بازار سرمایه

معاون اجرایی سازمان بورس درخصوص حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه و برداشت از این حضور مبنی‌بر اینکه دولت آقای روحانی مورد تایید سازمان بورس است، گفت: هدف اصلی تحریم‌ها،‌ بازارهای مالی ایران (بازار سرمایه،‌ پول و بیمه) است. دکتر ظریف به درستی اشاره کردند که تحریم‌ها دو هدف عمده را دنبال می‌کرد؛ بالا بردن هزینه مبادله برای اقتصاد و همچنین بالا بردن هزینه تأمین مالی. خوشبختانه بعد از برجام، این دو مورد در مسیر یکدیگر قرار گرفتند. او ادامه داد: اکنون زمانی است که در بازارهای مالی نیاز به ارتباطات بین‌المللی داریم؛ ازجمله نیازهای کنونی،‌ جذب سرمایه‌گذار خارجی و مهمتر از آن، جذب تکنولوژی‌های مختلف در حوزه‌های مختلف به‌خصوص حوزه‌های مالی است.

به دنبال رفع مشکل اعتبارات کارگزاری‌ها هستیم

عراقچی در رابطه با مساله اعتبارات کارگزاری‌ها و مشکلاتی که برای آنها پیش آمده به‌خصوص مورد اخیری که برای چند کارگزاری مشکل ایجاد شد، گفت: انتهای سال گذشته تصمیمی درخصوص میزان بدهی که شرکت‌های کارگزاری به صورت خالص می‌توانند به اتاق پایاپای داشته باشند،‌ گرفته شد. اقدامات اصلاحی دیگری هم برای انجام در نظر داریم. درخصوص موردی هم که اشاره کردید، پایان سال گذشته بدهی که وجود داشت و مشکل‌هایی که پیش آمده بود، به طور کامل رفع شد.

کد خبر 388776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =