لغو تحریم های بانکی اقتصاد کشور را وارد دوران تازه شکوفایی می کند

یک کارشناس بازار سرمایه، لغو تحریم ها به ویژه تحریم های بانکی را یک موفقیت ملی دانست و گفت: تحریم ها با هدف فشار اقتصادی بیشتر بر کشور اعمال شد که امید است با نهایی شدن توافقات، اقتصاد کشور دوران تازه ای از شکوفایی را در سطح بین المللی تجربه کرده و تعامل سازنده ای در بعد مالی با دنیا برقرار کند.

محمد اسکندری افزود: با نهایی شدن توافقات، گام های موثری برای لغو برخی تحریم های مهم علیه ملت ایران بویژه تحریم های بانک مرکزی و حل مشکلات مالی در سطح بین المللی برداشته خواهد شد.

وی جابجایی ارز، تبادلات ارزی و انتقال منابع حاصل از فروش نفت را از مهمترین حوزه های مربوط به وظایف بانک مرکزی در این رابطه دانست و افزود: با رفع تحریم ها، شرایط برای حضور بیشتر این بانک در حوزه بین الملل فراهم می شود که می تواند مقدمه آزاد شدن بیشتر ارزهای بلوکه شده ایران از خارج و سایر آثار مثبت آن از جمله گشایش مجدد سوئیفت باشد.
اسکندری با اشاره به اهمیت لغو احتمال تحریم بانک مرکزی، گفت: از آنجا که این بانک، مرکز مبادلات پولی کشور است و درآمدها و پرداخت های کشور از این طریق انجام می شود؛ در صورت برداشته شدن تحریم ها، بانک مرکزی می تواند ضمن گردش مجدد درآمد های ارزی، به جذب امکانات و منابع بانکی بیشتری برای استفاده در کشور کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه لغو تحریم قطعا توانایی بانک مرکزی را نسبت به قبل افزایش خواهد داد، افزود: علاوه بر کاهش ریسک، نرخ پول برای ما ارزانتر و امور بانکی با سهولت بیشتری انجام خواهد شد ضمن آنکه سایر بانک ها نیز در این شرایط می توانند منابع بیشتری را از طرق مختلف به کشور وارد کنند.
این کارشناس یادآور شد: گرچه برخی بانک های کشور از سابقه، ساختار مناسب و تجارب ارزنده در بعد بین الملل برای فعالیت برخوردارند اما کلیت سیستم بانکی نیز باید خود را بیشتر تجهیز کند تا با توسعه روابط کارگزاری خود بتوانند سرمایه و منابع خارجی را جهت تامین مالی پروژه های جدید و بخش های بازرگانی و تجاری جذب کند.
وی ادامه داد: بانک ها می توانند با افزایش کارایی و به روز شدن امکانات و روابط مبتنی بر این مهم، با بانک های خارجی وارد تعامل شوند و در صورت فعال شدن بانک های خارجی در ایران، توان رقابت پذیری با آنها را داشته باشند.
اسکندی اظهار کرد: با تشدید تحریم های اقتصادی ایران طی چند سال اخیر، بانک ها در راس این آسیب قرار گرفتند و مبادلات مالی بین المللی تا حد قابل توجهی دچار مشکل شدند به نحوی که چند بانک از سوی سیستم مالی جهانی با محدودیت هایی مواجه و با آنکه برخی از آنها طبق تمهیدات اولیه از تحریم خارج شدند اما همچنان شماری از بانک های کشور در تحریم قرار دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که پس از اجرایی شدن توافق جامع، قطعنامه های شورای امنیت و تحریم های اقتصادی و مالی مربوط به موضوع هسته ای چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله بخش مهمی از تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و خودوسازی لغو و یا تعلیق شود.
این کارشناس افزود: توافق اخیر می تواند نویدبخش گشوده شدن فضا در حوزه مبادلات مالی بین الملل باشد و با لغو تحریم ها نیز هزینه مبادلات بانکی کاهش می یابد، هزینه تمام شده تولید کم می شود و با کاهش درصد سپرده لازم برای گشایش های اعتبارات ارزی از بالای صد درصد به 10 تا 15 و حتی تا 30 درصد، فشار نقدینگی بر شرکت ها کم می شود و در نهایت بهای تمام شده تولید کاهش می یابد که خود با کاهش نیاز به نقدینگی امکان کاهش سریع تر سود بانکی را فراهم می سازد.
لازم به ذکر است؛ در حال حاضر اتحادیه اروپا بانک های ملت، سینا، ملی، رفاه، صادرات، پست بانک، توسعه صادرات، بانک آرین، کارگشایی، فیوچرز، ایران و اروپا، تجارت، انصار، PLB، PLS و بانک مرکزی را تحریم کرده که همین امر سبب شده مراودات بین المللی این بانک ها مختل شود.

 

منبع:‌ تامین سرمایه نوین

کد خبر 387919

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =