تلاش ۳ کشور عربی برای کاهش تنش ایران و آمریکا

بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر، اعلام کرد که مصر، قطر و عمان در ساعات اخیر در تلاش برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه هستند. این در حالی است که تنش بین تهران و واشنگتن رو به افزایش است.

به گزارش صدای بورس؛ عبدالعاطی در سخنرانی خود در یک نشست در نمایشگاه کتاب قاهره روز پنج‌شنبه تأکید کرد که ارتباطات مصر ادامه دارد و «هدف، کار برای کاهش تنش است». او تصریح کرد: «تشنج کنونی در منطقه به نفع هیچ‌کس و هیچ کشوری در منطقه نیست.»

وی به تماس‌های گسترده خود با وزیر امور خارجه ایران، نماینده آمریکا استیو ویتکاف، نخست‌وزیر قطر و وزیر امور خارجه عمان اشاره کرد و توضیح داد که مصر، قطر و عمان با هم در ساعات اخیر در تلاش هستند تا از تشدید تنش جلوگیری کنند، زیرا «تشنج خطرات بسیار بزرگی برای ثبات در کل منطقه به همراه دارد.»

او افزود: «تلاش‌های ما (مصر) به دستور مستقیم رئیس‌جمهور سیسی متوقف نمی‌شود تا بر خنثی‌سازی بحران کار کنیم و امیدواریم مسیری برای مذاکره مستقیم و حل تمام پرونده‌های معلق که ۴ پرونده است، وجود داشته باشد و امیدواریم به تمام تلاش‌های صادقانه پاسخ مثبت داده شود.»

این دیپلمات مصری تأکید کرد که سیاست خارجی مصر بر «امنیت، ثبات و رفاه در منطقه» تأکید دارد، زیرا «بدون امنیت و ثبات نمی‌توان به توسعه دست یافت و بدون دستیابی به توسعه، امنیت پایدار وجود نخواهد داشت.»

بیانیه وزارت خارجه مصر تصریح کرد که دو تماس با وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، و مأمور ویژه آمریکا در خاورمیانه، استیو ویتکاف، بر ضرورت کاهش تنش و جلوگیری از سقوط منطقه به ورطه‌های جدید بی‌ثباتی تأکید کردند.

همچنین وزیر مصری بر اهمیت ایجاد فضای مناسب برای اولویت‌بندی راه‌حل‌های دیپلماتیک و دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی پایدار که امنیت و ثبات منطقه‌ای را تقویت می‌کنند و شرایط لازم را برای ازسرگیری گفت‌وگو بین ایالات متحده و ایران برای دستیابی به یک توافق جامع در مورد پرونده هسته‌ای فراهم می‌آورند، تأکید کرد. توافقی که منافع همه طرف‌ها را در نظر بگیرد و به تقویت امنیت و ثبات در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی کمک کند.

در تماس با همتای عمانی خود، بدر بن حمد البوسعیدی، که به تحولات پرونده هسته‌ای ایران پرداخت، دو طرف بر اهمیت پایبندی به مسیرهای دیپلماتیک و فراهم آوردن شرایط حمایتی برای ازسرگیری گفت‌وگو بین ایالات متحده و ایران تأکید کردند.

همچنین در تماس با همتای قطری خود، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، که به تحولات اوضاع در منطقه و راه‌های آرام‌سازی تنش‌های موجود پرداخت، دو طرف بر ضرورت چندبرابر کردن تلاش‌ها برای کاهش تشنج و جلوگیری از گسترش دایره تنش تأکید کردند تا منطقه از موج‌های جدید بی‌ثباتی در امان بماند و محیط مساعدی برای راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک فراهم شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کد خبر 545647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha