مشکلات عدیده سهام عدالتی ها

طی بیش از یک ماه اخیر فرایند فروش سهام عدالت در کارگزاری‌ها تا حدی کند شده است که برخی از مدیران از تلنبار شدن درخواست‌های فروش سهامداران خبر می‌دهند، در این میان با کاهش ارزش سهام عدالت برخی به دنبال حذف درخواست فروش خود هستند تا سهامشان را با قیمت پایین از دست ندهند، آیا امکان حذف درخواست وجود دارد؟

به گزارش صدای بورس، فروش سهام عدالت برای آن دسته از سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند به صورت آنلاین انجام نمی‌شود، یعنی اینطور نیست که دارنده این سهام مانند دیگر سهامداران بورسی بتوانند خودشان سهامشان را بفروشند، در واقع این درخواست‌های فروش به صورت مستقیم از سوی سهامدار وارد فرایند فروش نمی‌شود و شرکت‌های کارگزاری به عنوان یک حلقه واسط این کار را انجام می‌دهند.

پس از گذشته بیش از سه ماه و نیم از آغاز فرایند فروش سهام عدالت، اظهارات سهامداران نشان می‌دهد که از لحظه ثبت درخواست تا تکمیل واریز مبلغ فروخته شده حدود دو ماه زمان می‌برد.

طولانی شدن فرایند فروش و واریز از یک سو و تغییر ارزش سهام با توجه به نوسانات بازار از سوی دیگر موجب شده که مبلغ محاسبه شده در زمان ثبت درخواست با مبلغ واریز شده متفاوت باشد و همین موضوع اعتراض سهامداران را در پی داشته است.

طی بیش از 40 روز گذشته که شاخص بورس نزولی بوده از ارزش سهام عدالت نیز کاسته شده است، همچنین روش فروش سهام عدالت نیز از 28 مرداد ماه به بلوکی تغییر کرده که طبق اظهارات مدیران کارگزاری‌ها این تغییر روش فروش نیز مشکل را دو چندان کرده است.

مدیر عامل کارگزاری فارابی(سامانه سعدی)  از فروش نرفتن بیش از 2500 میلیارد تومان سهام عدالت خبر داد و عنوان کرد: متاسفانه سازمان بورس و نهادهای نظارتی اجازه فروش سهام عدالت را به خاطر شرایط بازار نمی‌دهند، در یک ماه اخیر در برابر حجم درخواست‌های فروشی که برای ما ارسال می‌شود و همچنین با توجه به این که نمادهای سهام عدالت باید بعداز ظهر و توسط حقوقی‌ها خریداری شود فروش سهام عدالت در مقادیر بسیار ناچیز انجام شده است.

در این خصوص مدیر معاملات کارگزاری بانک رفاه نیز گفت: خریداری برای سهام عدالت وجود ندارد و حدود یک ماه است که هیچ درخواست فروشی انجام نشده است.

براساس اظهارات وی، در شرایط فعلی طبیعتا باید این امکان برای سهامداران فراهم شود که اگر شخصی با این افت قیمت نمی‌خواهد سهامش را بفروشد بتواند درخواست خود را اصلاح یا لغو کند؛ با این کار هم فشار فروش کمتر می‌شود و هم سهام با قیمت پایین فروخته نمی‌شود.

محمود حسنلو، مدیر فنی سهام عدالت در این خصوص  گفت: موضوع فراهم شدن امکان لغو یا اصلاح درخواست فروشی که انجام نشده را در جلسه بعدی کمیته فنی که هفته آینده برگزار می‌شود مطرح می‌کنیم که اگر موافقت کنند حدود دو هفته بعد اجرا می‌کنیم.

وی ادامه داد: چون درخواست فروش سهام عدالت آنی نیست و به صورت آفلاین انجام می‌شود، فراهم کردن امکان تغییر و حذف درخواست فروش ثبت شده تبعاتی دارد، ممکن است سهامدار در هر منفی و مثبت شدن درخواست خود را تغییر دهد.

به گفته حسنلو، یکی از علت‌هایی که سهام عدالت طی یک ماه اخیر فروخته نمی‌شود نیز این است که کارگزاری‌ها نمی‌خواهند در قیمت پایین بفروشند و می‌خواهند منافع سهامدار را حفظ کنند. در هفته گذشته که بورس رشد کرد، فروش‌های خوبی انجام شد که پول آن واریز می‌شود.

چرا سهام عدالت وارد پرتفوی افراد نمی‌شود؟

مدیر فنی سهام عدالت در پاسخ به این سوال که چرا سهام عدالت وارد پرتفوی شخصی افراد نمی‌شود؟ گفت: برای انجام این کار مشکلات و محدودیت‌های فنی وجود دارد، از سوی دیگر اگر هر فرد می‌توانست سهام عدالتش را خودش بفروشد ممکن بود با هر منفی شدن بازار همه بگویند به خاطر سهام عدالت بازار افت کرده است. همین الان هم با همه کنترل‌ها برخی‌ها می‌گویند علت افت بازار در فروش سهام عدالت است.

منبع: تجارت نیوز

کد خبر 417207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =