خرید اعتباری باید مانند سابق باشد

در خرید اعتباری سهام، بازار پول به افزایش حضور در بازار سهام می‌اندیشد

 رشد شاخص که با رکوردشکنی مسیر صعودی در پیش گرفته بود تحت تاثیر اتفاقات سیاسی اندکی فروکش کرد. با این حال به کمک حمایت‌های انجام شده از سوی سازمان بورس، شورای تثبیت و غیره توانست به مسیر صعودش باز گردد.در شرایط کنونی برای حمایت هر بیش‌تر از سرمایه‌گذاری در بورس و خارج نشدن سرمایه از این بازار، ابزارهای حمایتی متعددی پیشنهاد شده است.

خرید اقساطی در آینده نزدیک

به تازگی محسن خدا بخش، معاون سازمان بورس و اوراق بهادار، از موافقت بانک مرکزی برای خرید اقساطی سهام در بورس خبر داده است. همچنین فرهاد حنیفی معاون بانک مرکزی نیز با اعلام این موضوع که اعطای تسهیلات بانک‌های مجاز به مشتریان برای خرید سهام نهایی شده و به زودی سهامداران می‌توانند از تسهیلات بانک‌ها برای خرید سهام استفاده کنند، به فراهم شدن این امکان در آینده نزدیک، قطعیت بخشیده است.

 امکان ضررهای هنگفت

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه فراهم شدن امکان خرید اعتباری سهام و ارائه تسهیلات توسط بانک‌ها به اشخاص به منظور خرید سهام به شکل اقساطی را راهکاری مثبت برای رونق بخشیدن و توسعه بازار دانسته‌اند و آن را مشوقی در جهت جلوگیری از خروج سهامداران از بازار می‌دانند،‌اما عده‌ای دیگر هم این اقدام را یک شمشیر دولبه می‌دانند که از سویی ممکن است مفید باشد و تحت شرایطی نیز احتمال دارد سهامداران را به دامان ضررهای هنگفت بیندازد. برخی نیز معتقدند خرید اعتباری سهام باید به نحوی که در گذشته توسط کارگزاری‌ها انجام می‌شد،‌ ادامه یابد.

خرید اعتباری باید مانند سابق باشد

حمیدرضا مهرآور، مدیرعامل کارگزاری بانک سامان اعلام کرد:«خرید اعتباری سهام مدت‌هاست که انجام می‌شود.این نوع خرید تا به حال توسط کارگزاری‌ها انجام می‌شد، اما در حال حاضر بانک مرکزی این اجازه را صادر کرده است که تسهیلاتی در اختیار بانک‌ها قرار گیرد که بانک‌ها بتوانند این تسهیلات را برای خرید سهام در اختیار مردم قرار دهند ولی در گذشته کارگزاری‌ها به نمایندگی از افراد تسهیلات را از بانک‌ها می‌گرفتند و سپس به مشتریان خود پرداخت می‌کردند. اکنون بانک مرکزی قصد دارد که این اجازه را به بانک‌ها بدهد که به طور مستقیم این کار را انجام دهند.
به عقیده مهرآور اجرای این طرح موفق نخواهد بود چراکه کارگزاری‌ها ابزاری در اختیار دارند که بتوانند سهم خریداری شده توسط مشتری  را فریز کنند که هم منافع سرمایه‌گذار و هم منفعت کارگزار تضمین شود. بنابراین با در نظر گرفتن این موضوع که احتمال این که فردی از یک کارگزاری سهمی را بخرد و به کارگزاری دیگر بفروشد، زیاد است.
مهر آور درارتباط با وثیقه‌هایی که ممکن است در این طرح نیاز باشد، گفت: در این طرح به احتمال زیاد بانک‌ها وثیقه‌هایی را دریافت خواهند کرد که امکان نقدشوندگی بالایی داشته باشد و یا این وثیقه‌ها درازمدت خواهند بود که این موارد منطقی به نظر نمی‌رسد.وی افزود: در گذشته که بانک‌ها این اعتبار را به کارگزاری‌ها تخصیص می‌دادند، سرعت نقل و انتقال سهام تا این حد بالا نبود.زمانی که شخص سهمی را خریداری می‌کرد تا هنگامی که سهم به نام او ثبت شود، مدتی طول می‌کشید و در این فاصله بانک می‌توانست آن سهم را وثیقه کند یا نگه دارد. البته بهترین روش خرید اعتباری روشی است که در حال حاضر از طریق شرکت‌های کارگزاری در حال انجام است.رئیس هیأت مدیره کانون کارگزاران گفت: سهامدار ممکن است در یک روز 10سهم مختلف را خرید وفروش کند، بانک قرار است به کدام سهم این مشتری اعتبار بدهد؟آِیا قرار است این اعتبار تنها به سهم خاصی برای مشتری اختصاص یابد؟ این اعتبار می‌تواند برای برخی اشخاص حقوقی مفید باشد که تصمیم به حمایت از یک سهم دارند.ولی برای آحاد جامعه که قصد دارند معاملات روزمره داشته باشند، این روش پاسخگو نخواهد بود.

کد خبر 411279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =