معاملات الگوریتمی سدی در برابر معاملات هیجانی

اولین دوره مسابقه معاملات الگوریتمی در حالی برگزار شد که به گفته مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار ساز و کار این معاملات می تواند مانع از خطا و شکل گیری معاملات هیجانی در بازار سهام شود.

به گزارش صدای بورس ، صبح روز جاری مراسم نخستین مسابقه معاملات الگوریتمی با حضور مدیران بازار سرمایه و فعالان این حوزه و اصحاب رسانه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه مطهره مروج، مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه معاملات الگوریتمی زمین بازی را تغییر می دهد، ابراز داشت: راه اندازی معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه نیازمند تغییراتی در حوزه ریزساختارها، زیرساخت ها و قوانین و مقررات و نیازمند استانداردسازی بود.

وی تصریح کرد: این رویداد مسابقه نام گذاری شده است اما واقعی ترین تغییرات را رقم خواهد زد و به شکل گیری بازاری کارآمدتر، شفاف تر، منطقی تر و سریعتر کمک می کند چرا که این رویداد صرفا مسابقه نیست و همه شرکت کنندگان در این رویداد برنده هستند و آینده بازار سرمایه را رقم می زنند.

به گفته مدیر فناوری اطلاعات سازمان  این مسابقات تا ابتدای بهمن ماه به صورت آزمایشی برگزار و پس از آن به مدت یک ماه ادامه دارد.

در ادامه سید مصطفی رضوی معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق با بیان  اینکه موضوع معاملات الگوریتمی، معاملات بدون دخالت انسان است، گفت: در سال ۲۰۰۶ حدود ۳۷ درصد معاملات بورس فرانکفورت به صورت الگوریتمی انجام می گرفت که این موضوع نشان می دهد باید برای ارتقا و توسعه ابزارها در بازار سرمایه تلاش شود.


معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تصریح کرد:  ویژگی معاملات الگوریتمی این است که خطاها را به حداقل می رساند و هیجان در تصمیم گیری را کاهش می دهد. در عین حال می تواند با اعمال  قوانین نظم بهتری به معاملات بازار بدهد. همچنین در اجرای سفارشات حداقل تاخیر رخ می دهد.

در همین راستا حسن امیری، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین اهداف این مسابقات؛ بحث فرهنگ سازی است، تصریح کرد: بازارهای مالی پیچیدگی های زیادی پیدا کرده به طوری که هم اکنون ترکیب اقتصاد و روانشناسی، مالی رفتاری را تشکیل داده است و تلاش می شود تا در بازارهای مالی تئوری های مختلف، تئوری بازی ها و هوش مصنوعی وارد شده و از ابزارها استفاده خوبی شود.

 معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ابراز داشت: بازارهای مالی الکترونیک طی چندسال اخیر رشد خوبی داشته و فعالیت های اثربخشی شکل گرفته است، اما در بحث الگوریتم سه مورد حجم سفارش، زمانبندی سفارش و قیمت از اهمیت بالایی برخوردار است.

امیری خاطرنشان کرد: دانش آی تی به سفارش گذاری کمک می کند. در مرحله قبل از معاملات تصور اینکه از دانش آی تی استفاده نکنیم، امکان پذیر نیست. البته در حین معاملات و پس از معاملات از این دانش به خوبی استفاده می شود.

وی با تاکید بر اینکه تمرکز در این مسابقات بر روی سفارشات و نحوه انتقال آن به هسته معاملات است، تصریح کرد: به تعداد افراد، استراتژی های مختلفی وجود دارد اما باید فضای کافی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم. طی سال های اخیر نهادهای مالی در حوزه سبدگردان ها و صندوق ها توسعه مناسبی داشت اما هنوز هم در این زمینه کمبود احساس می شود.

وی با بیان اینکه معاملات الگوریتمی دامنه وسیعتری از سرمایه گذاران مختلف را پوشش می دهد، گفت: در این معاملات برای تعداد زیادی از سبدها، می توان برنامه ریزی کرد. بنابراین، آنچه تحت عنوان مسابقه یاد می شود یک رویداد است که توجهات را به این موضوع جلب کند. هدف این است که فعالیت بین رشته ای شکل بگیرد و این دانش عمق بیشتری یابد و از پدیده صف نشینی دور شویم.

کد خبر 403344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =