۸ سند همکاری بین ایران و بلاروس از توافق های دارویی تا تولید خودرو امضا شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت از امضای هشت سند و همکاری بین ایران و بلاروس در چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور خبر داد.

به گزارش بورس آنلاین به نقل از ایرنا , محمد شریعتمداری شامگاه سه شنبه در مراسم اختتامیه چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و جمهوری بلاروس در محل سازمان توسعه تجارت افزود: در این اجلاس دو روزه موفق شدیم نقشه راه همکاری های دو کشور را برای سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ تهیه و تنظیم کنیم.

به گفته مقام مسئول، توافق های انجام شده بین هیات های دو کشور بسیار ارزشمند بوده و این اجلاس آغاز دور جدیدی از همکاری های دوجانبه خواهد بود.

وی تصریح کرد: شناخت از فرصت های اقتصادی قابل مبادله بین دو کشور با ارتباط نزدیک و به روز به دست می‌آید که این شناخت مهمترین راهکار توسعه همکاری هاست.

شریعتمداری ادامه داد: در این اجلاس، همکاری و مساعدت بلاروس را برای تداوم همکاری شرکتهای ایرانی که بخصوص در زمینه های فنی و مهندسی این کشور مشغول به کارند، تقاضا کردیم و خوشحالیم که این مساعدت ها مورد موافقت قرار گرفته است.

وی بیان داشت: در این اجلاس توافق شد در حوزه های صنعتی، ساخت خودروهای سواری و سنگین، ماشین آلات کشاورزی و معدنی و اتوبوس های برقی و همچنین فاینانس این پروژه ها تلاش کنیم.

وزیر صنعت معدن و تجارت یادآور شد: توسعه همکاری های دارویی و صنایع مرتبط، عرصه جدیدی از توسعه همکاری‌های دو کشور بود که در این اجلاس مورد تفاهم قرار گرفت.

وی همچنین با بیان اینکه سطح همکاری‌های فعلی بانکی ۲ کشور رضایت بخش نیست، تاکید کرد: سند راه همکاری‌های بانکی تهران و مینسک باید پس از این اجلاس تهیه و تنظیم شود.

شریعتمداری اضافه کرد: ۲ کشور در زمینه همکاری‌های نفتی نیز تجربه جدیدی را با هم آغاز کردند و می‌خواهیم آن را حفظ کرده و توسعه دهیم.

به گفته این عضو کابینه دولت، توسعه همکاری های منطقه ای و کشاورزی به ویژه تامین گوشت قرمز از بلاروس و توسعه همکاری های منطقه ای، سایر عرصه های مورد توافق در این اجلاس بود.

به گزارش ایرنا ، امضای نقشه راه و دورنمای همکاری های دو کشور برای سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بانکی، کشاورزی، حمل و نقل، علوم و فرهنگ، بهداشت و گردشگری مهمترین سند امضا شده در این کمیسیون مشترک بود.

همچنین ۲ کشور در زمینه تولید و صادرات دارو، همکاری های تحقیقاتی بین شرکتهای دارویی، تولید هزار دستگاه خودروی دنا و دنا پلاس به صورت اس. کی. دی و افزایش آن به پنج هزار دستگاه در پنج سال، تولید مشترک اتوبوس های برقی در ایران توسط شرکت سام سبز خودرو و بل کامون ماش بلاروس و همچنین سه هزار دستگاه کامیون و اتوبوس گازسوز توافق کردند.

ویتالی ووک، وزیر صنایع بلاروس نیز در اختتامیه چهاردهمین اجلاس کمیته مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بلاروس گفت: منتظر بازدید تجار ایرانی از کشور بلاروس هستیم و توافقات این اجلاس تمهیدات لازم را برای سفر رییس جمهور بلاروس به تهران فراهم می کند.

وی از وزیر صنعت،معدن و تجارت ایران برای سفر به بلاروس دعوت کرد و گفت: امیدوارم توافقات انجام گرفته سطح تعاملات دو طرف را ارتقا دهد و به سطح بهتر و بالاتری برساند.

به گزارش ایرنا، براساس نقشه راه توسعه روابط ایران و بلاروس که اردیبهشت ماه سال ۹۵ در مینسک امضا شد، دو کشور با تنظیم و اجرای برنامه های متعدد بازرگانی، صنعتی، سرمایه گذاری مشترک و بازرگانی، افزایش ارزش روابط اقتصادی را از سالیانه ۷۵ میلیون دلار کنونی به ۲۵۰ میلیون دلار تا پایان سال ۲۰۱۷ هدف گذاری کردند.

جمهوری بلاروس به مساحت ۲۰۷ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع با پایتختی مینسک در شرق اروپا هم مرز روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی قرار دارد و یکی از کشورهای پیشرفته صنعتی پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ در منطقه است.

کد خبر 390818

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =