یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تشدید نااطمینانی‌های سیاسی، طلا و دلار را نخستین مقصد سرمایه‌ها دانست و پیش‌بینی کرد تورم به‌تدریج به بازار مسکن و خودرو نیز منتقل شود.

مسعود مهدیان، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با صدای بورس با اشاره به تاثیر افزایش نرخ ارز و شرایط ملتهب سیاسی بر بازارهای مختلف، گفت: در دوره‌های نا اطمینانی، طلا و دلار به دلیل نقش ذاتی خود به‌ عنوان دارایی‌ های امن بیشترین اقبال را از سوی سرمایه‌ گذاران پیدا می‌کنند و معمولا پیش از سایر بازارها رشد قیمتی را تجربه می‌کنند.

وی افزود: شرایط کنونی تحت تاثیر تحولات سیاسی و منطقه‌ای قرار داشته و این موضوع فشار تورمی را به تمام اجزای اقتصاد کشور تحمیل می‌کند. در چنین فضایی، سرمایه‌ گذاران برای حفظ ارزش دارایی‌های خود به بازارهایی مانند طلا و دلار روی می‌آورند تا از تورم عقب نمانده و به همین دلیل این دو بازار در دوره‌های التهاب، رشد بیشتری نسبت به سایر بازارها تجربه می‌کنند.

این کارشناس بازارسرمایه افزود: طی هفته‌های اخیر نیز شاهد خروج قابل توجه نقدینگی از بازار سرمایه و ورود آن به صندوق‌های طلا بوده‌ایم. این موضوع نشان می‌دهد سرمایه‌ها در شرایط نااطمینانی از بازار های پرریسک به سمت دارایی‌های امن حرکت می‌کنند.

مهدیان درخصوص وضعیت بازار مسکن تصریح کرد: بازار مسکن رفتار متفاوتی نسبت به طلا و دلار دارد و معمولا با یک وقفه زمانی‌ای به مسئله تورم واکنش نشان می‌دهد. این بازار دوره‌ هایی از رکود و سپس جهش قیمتی را تجربه کرده به طور معمول پس از آن که قیمت دلار و طلا به سطحی از ثبات نسبی برسند آثار تورمی به بازار مسکن نیز منتقل شده و این بازار وارد فاز رشد می‌ شود.

به گفته وی همان‌ طور که در ماه‌های گذشته نیز مشاهده شد پس از یک دوره رکود، بازار مسکن رشد قابل توجهی را تجربه کرد و این الگو در شرایط فعلی نیز می‌تواند تکرار شود و تورم ایجاد شده در اقتصاد به تدریج به بازار مسکن و سایر کالاها سرایت کند.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص چشم‌ انداز بازار خودرو نیز گفت: خودرو نیز مانند سایر کالاها از رشد تورمی تاثیر می‌ پذیرد اما عوامل اختصاصی دیگری نیز بر قیمت آن اثرگذار است. در ماه‌های پایانی سال گذشته، خودروسازان داخلی افزایش قیمت‌های قابل توجهی اعمال کردند و اکنون نیز با اعلام دور جدید افزایش نرخ‌ها احتمال رشد مجدد قیمت خودرو وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کارخانه‌ای معمولاً به رشد بیشتر قیمت در بازار آزاد منجر می‌شود و شکاف میان این دو نرخ را افزایش می‌دهد. در خودروهای داخلی، سیاست‌های قیمت‌گذاری خودروسازان نقش تعیین‌کننده‌ای دارد، اما قیمت خودروهای وارداتی بیش از هر چیز تحت تأثیر نرخ ارز و هزینه‌های واردات قرار می‌گیرد.

مهدیان در پایان تاکید کرد: در مجموع رشد تورم در نهایت به تمامی بازارها از جمله مسکن، خودرو و سایر کالاها منتقل خواهد شد اما طلا و دلار به دلیل ماهیت خود، معمولا نخستین بازارهایی هستند که به شرایط سیاسی و اقتصادی واکنش نشان می‌دهند.