ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

به گزارش صدای بورس،منابع خبری گزارش دادند که حملات گسترده پهپادی روسیه به اوکراین در شب گذشته و بامداد امروز (چهارشنبه) باعث شده است که صدای انفجارهای شدیدی در کی‌یف و شهرهای دیگر این کشور شنیده شود و شهردار پایتخت اوکراین نیز از مردم بخواهد در پناهگاه‌ها بمانند.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از الجزیره، ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف در یادداشتی در تلگرام خود از وقوع انفجارهای شدید در پایتخت اوکراین خبر داد و نوشت که سامانه‌های پدافند هوایی در منطقه اوبولونسکی (یکی از مناطق شمالی پایتخت اوکراین) در حال مقابله با اهداف مهاجم هستند و شهروندان در پناهگاه‌ها بمانند.

همزمان، اوله هریوروف فرماندار ایالت سومی نیز از حمله پهپادی وسیع روسیه به این منطقه خبر داد و گفت که این حملات زیرساخت‌های انرژی این منطقه را هدف قرار داده و باعث قطع گسترده برق در این ایالت شده است.

میکولا کولیسنیک معاون انرژی اوکراین نیز از وقوع خاموشی در بخش‌هایی از استان دونتسک خبر داد.

اوله کیپر فرماندار منطقه اودسا در جنوب اوکراین هم در یادداشتی در تلگرام خود اعلام کرد که حملات گسترده روسیه به پست‌های برق و تأسیسات انرژی این منطقه باعث قطع برق ۲۸۰ هزار خانواده شده است.

وی افزود: برق ۲۲۰ هزار خانه دوباره وصل شده اما شبکه همچنان آسیب‌دیده است و نیاز به تعمیرات گسترده دارد.

در همین حال، مدیریت روسی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا نیز اعلام کرد که این نیروگاه اکنون تنها از یک خط برق خارجی تغذیه می‌شود، زیرا خط دوم بر اثر فعالیت‌های نظامی از مدار خارج شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

منبع: ایرنا