سبک غذاهایی که در منطقه رواج پیدا می‌کند، صرفا مخصوص آن کشور نیست و ممکن است از فرهنگ‌های دیگر هم دستورات غذایی جدیدی گرفته باشد.

ممکن است در منوی رستوران غذاهایی را ببینید که خواستگاهش کشور دیگری است. مثلا ارمنستان به عنوان کشوری در شمال غرب ایران، علاوه بر غذاهای سنتی خودش، از غذاهای همسایگانش هم تاثیر گرفته و آنها را در منو غذایی‌اش جای داده است. بنابراین در این متن ممکن است علاوه بر غذاهای ارمنستان، با غذاهایی آشنا شوید که از کشورهای دیگر به ارمنستان راه یافته است.

به گزارش لست سکند، سبک آشپزی مردم ارمنستان شامل غذاها، تکنیک‌های پخت و پز و خوراک‌های سنتی ارمنی‌ها است. غذاها و سبک‌های آشپزی نشان‌دهنده تاریخ و جغرافیای محل زندگی ارامنه، تأثیر غذاهای اروپایی و مناطق شرقی دریای مدیترانه روی آشپزی آن‌ها و همچنین محصولات کشاورزی سنتی و حیواناتی است که در مناطق پرجمعیت ارمنی‌ها رشد و پرورش یافته‌اند. بنابراین اگر با تور ارمنستان یا به صورت شخصی به ارمنستان سفر کردید، فراموش نکنید غذاهای ارمنی هم امتحان کنید. در ادامه با اطلاعات بیشتری در مورد بهترین غذاهای ارمنستان آشنا می‌شوید.

۱. شامپورز (Shampours)

۲. قاپاما (Ghapama)

۳. خاش یا کله‌پاچه (Khash)

یکی دیگر از غذاهای معروف ارمنستان، خاش یا کله پاچه است. خاش شامل پا و سر پخته شده گوسفند یا گاو است و از دیگر قسمت‌های بدن گاو مانند مغز، سر و سیرابی هم ممکن است استفاده شود. این غذا، غذای سنتی کشورهایی همچون آلبانی، ارمنستان، آذربایجان، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، گرجستان، ایران، عراق، مغولستان و ترکیه است.

خاش یا کله پاچه

۴. مانته (Mante یا Manti)

۵. دلمه (Dolma / Tolma)

۶. گاتا (Gata)

۷. چورچخلا (Churchkhela)

۸. باقلوا (Paklava / Pachlava)

۹. چولومبور آپور (Chulumbur apur)

۱۰. چورگ (Choereg)

چورگ نان مخصوص ارمنستان

۱۱. لواش ارمنی (Lavash)

۱۲. کباب لولا ارمنستان (Armenian Lule Kebab)

۱۳. بورک پنیری

۱۴. تیسژیک (Tisvzhik)

۱۵. کوفته خام (Chi Kofte یا Çiğ köfte)

۱۶. کوفته سینی

۱۷. هاریسا (Harissa)

۱۸. اسپاس (Spas یا spahs)

۱۹. برش (Borscht)

۲۰. باستورما (Basturma)

۲۱. پلو ارمنی (Armenian Rice Pilaf)

۲۲. بزباش (Bozbash)

۲۳. سالاد ایچ ارمنی (Armenian Eech)

۲۴. خورواتس (Khorovats)

۲۵. دلمه شکم‌پر (Stuffed Peppers)

۲۶. ژینگیالو هاتس (Zhingyalov hats)

۲۷. سانکی آپور (Sunki apur)

۲۸. سالاد باغچه ارمنی (Armenian Garden Salad)

۲۹. آنوشاپور (Anushapur)

۳۰. کسرول بادمجان ارمنی (Armenian Eggplant Casserole)

۳۱. لحم عجین – پیتزای ارمنی (Lahmacun – The Armenian pizza)

۳۲. تبوله (Tabbouleh)

۳۳. فاسیولا (Fasulya)

فاسیولا خورشت لوبیا سبز