با آغاز معاملات هفتگی بازارهای کامودیتی، فلزات گرانبها و نفت خام تحت تاثیر تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز دو مسیر متفاوت را در پیش گرفتند.

به گزارش صدای بورس، در معاملات امروز دوشنبه ۱۳ جولای (۲۲ تیر) قیمت هر اونس طلا با ۵۶ دلار (۱.۳۴ درصد) افت به سطح ۴۰۶۶ دلار رسید. هر اونس نقره نیز ۱.۴ دلار (۲.۴ درصد) افت کرد و به قیمت ۵۸.۴ دلار فروخته شد.

همچنین پالادیوم به میزان ۹ دلار (۰.۶ درصد) کاهش قیمت را ثبت کرد و هر اونس آن به بهای ۱۲۶۹ دلار به فروش رسید. اما پلاتین با رشد اندک ۲ دلاری به قیمت ۱۶۳۱ دلار در هر اونس دست یافت.

تشدید درگیری بین ایران و آمریکا که به جهش دوباره قیمت انرژی منجر شده، احتمال افزایش نرخ بهره برای کنترل تورم را بیشتر کرده است. در چنین شرایطی، جذابیت طلا کاهش می‌یابد و قیمت آن نزولی می‌شود.

در همین حال، بازار انرژی معاملات هفته را با رشد آغاز کرد. در معاملات امروز قیمت هر بشکه نفت خام سبک آمریکا با ۲.۲ دلار (۳.۱۵ درصد) رشد به بیش از ۷۳.۶ دلار رسید. همچنین هر بشکه نفت برنت دریای شمال ۲.۳ دلار (۳ درصد) بالا رفت و به قیمت ۷۸.۳ دلار فروخته شد. فعالان بازار نگران این هستند که تشدید درگیری بین ایران و آمریکا به مسدود شدن کامل تنگه هرمز منجر شود. حدود ۲۰ درصد از نفت مورد نیاز جهان به همراه گاز طبیعی و کود شیمیایی از این آبراه حیاتی به بازارهای جهانی منتقل می‌شود.

در بازار آمریکا قیمت بنزین ۱.۹ درصد و نفت حرارتی ۳.۳ درصد افزایش یافت اما قیمت گاز طبیعی ۱.۳ درصد کاهش داشت. با این حال، در بازارهای اروپا قیمت گاز طبیعی با رشد ۴ درصدی روبه‌رو شد.