به گزارش صدای بورس، در مجمع عمومی فوق العاده شرکت باما (سهامی عام)، سهامداران با افزایش سرمایه ۲۹ درصدی از محل سود انباشته سال ۱۴۰۴ موافقت کردند.
این مجمع روز یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ با حضور ۵۱.۱ درصد از سهامداران در محل شرکت واقع در خیابان عاطفی غربی برگزار شد.
هیات رییسه مجمع کاما شامل آقایان طاهرخانی به عنوان رییس، حسینی و خرم نژاد به عنوان ناظرین و یحیی آبادی به عنوان دبیر بود.
در این مجمع، گزارش توجیهی هیات مدیره و نظر بازرس قانونی درخصوص افزایش سرمایه به میزان ۲۹ درصد و از ملبغ ۳.۳ هزار میلیارد تومان به ۴.۲۵۷ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته، قرائت و پس از بررسی به تصویب نهایی سهامداران رسید.
هیات مدیره هدف از این افزایش سرمایه را بهبود ساختار مالی شرکت، جلوگیری از خروج نقدینگی و بهرهمندی از معافیت های مالیات مرتبط با بند ث ماده قانون تامین مالی تولید و زیر ساخت ها عنوان کرد.
طبق مفاد این بند، سود تقسیم نشده سال مالی گذشته که حداکثر ۱۰ ماه پس از تصویب مجمع به سرمایه شرکت منتقل و به ثبت برسد، از مالیات با نرخ صفر برخوردار خواهد بود.
همچنین بر اساس گزارش توجیهی افزایش سرمایه، انجام آن به صرفه جویی مالیاتی به میزان ۲۶۷ میلیارد تومان و عدم خروج نقدینگی معادل، از شرکت منجر خواهد شد.
بر اساس گفته های مدیران شرکت و با توجه به آخرین گزارش تفسیری مدیریت که در کدال منتشر شده است، سود خالص سال ۱۴۰۴ رقمی بیش از ۳.۳ هزار میلیارد تومان شناسایی شده است که معادل هر سهم ۱۰۰ تومان است. برآوردهای اخیر نشان میدهد با توجه به نرخ ارز فعلی و همچنین قیمت جهانی محصولات، این شرکت می تواند در سال ۱۴۰۵ رقم ۷۵ تومان به ازای هر سهم را محقق کند.
مدیریت شرکت در مورد تاثیر جنگ بر روند فعالیت شرکت عنوان کرد که خود شرکت به صورت مستقیم هیچگونه آسیبی ندیده و تولید و فروش به مانند سالهای قبل در شرکت در جریان است و از این بابت نگرانی چندانی وجود نخواهد داشت و روند فروش ارز ناشی از صادرات نیز بدون مشکل در جریان بوده و به صورت هفتگی فروش ارز با نرخ های مطابق با بازار که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ هزار تومان است، در حال انجام است و بدین ترتیب باما تمامی تعهدات ارزی خود را انجام داده است.
با وجود رفع تعهد ارزی به طور کامل، شرکت باما موجودی ارزی به میزان ۲۵ میلیون دلار در اختیار دارد.از نظر تامین ناریه نیز، در طی روزهای اخیر ناریه مورد نیاز شرکت به آن تحویل شده و در نتیجه فرآیند استخراج کانسنگ در حال انجام است.در خصوص وضعیت شرکت جلگه های آسمانی که عنوان شد که این شرکت در طی دو ماه آخر سال قبل به تولید آزمایشی رسیده است و بر اساس برآوردها تا پایان سال ۱۴۰۵ به ظرفیت کامل خواهد رسید.
شرکت جلگه در طی دوره جنگ نیز به مانند باما هیچ آسیبی به آن وارد نشده است و فعالیت های عملیاتی لازم به طور کامل در حال انجام است. یکی از طرح های توسعه در شرکت جلگه افزایش ظرفیت شرکت با استفاده از خط دوم به میزان ۷ میلیون تن است که شرکت به دنبال پیگیری لازم در این خصوص است.
همچنین در خصوص وضعیت شرکت کانی کربن طبس نیز، با ثبت فروش بیش از ۸۰۰ میلیارد تومانی توانایی ایجاد سود خالص ۳۰۰ میلیارد تومانی را خواهد داشت که با توجه به آنکه باما سهامدار عمده آن است، از این محل قادر به شناسایی درآمد سرمایه گذاری قابل توجهی است. در خصوص سایر سرمایه گذاری ها نیز، با توجه به تقسیم سود فزر در مجمع عادی سالیانه، سهم شرکت باما از فزر ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. این شرکت مالک ۳ درصد سهام شرکت آلومینیوم المهدی است که این شرکت نیز در مجمع عادی سالیانه خود، ۳ هزار میلیارد تومان سود خالص را بین سهامداران تقسیم کرده است که از این محل نیز شرکت باما ۱۰۰ میلیارد تومان سود سرمایه گذاری شناسایی کرده است.