وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد : دولت به دنبال جبران کسری بودجه از بازار سرمایه نیست و اتفاقات سال ۹۹ تکرار نخواهد شد.

به گزارش صدای‌بورس، مدنی‌زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه آیین نواختن زنگ معاملات در جمع خبرنگاران در پاسخ سوال صدای بورس مبنی براینکه نگرانی برخی فعالان بازار نسبت به تکرار تجربه سال ۱۳۹۹ و استفاده دولت از بورس برای جبران کسری بودجه گفت: با قاطعیت اعلام می‌کنم که حداقل بنده به‌عنوان وزیر اقتصاد، به هیچ‌عنوان چنین رویکردی ندارم. برنامه دولت استفاده از بازار سرمایه برای تأمین کسری بودجه نیست.

وزیر اقتصاد با اشاره به تکالیف قانونی دولت در بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: دولت مکلف به واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی است و یکی از شفاف‌ترین مسیرهای این واگذاری، بازار سرمایه است. عرضه شرکت‌های دولتی در بورس به‌صورت شفاف و در دسترس عموم مردم انجام خواهد شد و این اقدام در راستای توسعه خصوصی‌سازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است.

مدنی‌زاده درباره جزئیات بودجه و موضوعاتی مانند نرخ خوراک و بهره مالکانه خاطرنشان کرد: کلیات بودجه در دولت تصویب شده، اما برخی موارد از جمله نرخ خوراک هنوز نهایی نشده است. خبر خوب این است که بودجه با حداقل کسری بسته شده و با تأکید رئیس‌جمهور، کاهش هزینه‌های زائد دستگاه‌های دولتی در دستور کار قرار گرفته و بسیاری از ساختارها در حال ادغام یا حذف هستند.

وی افزود: لایحه بودجه‌ای که در حال تنظیم است، فشار قابل توجهی به بانک مرکزی وارد نمی‌کند و می‌توان گفت کسری بودجه آن در سطوح بسیار پایین و نزدیک به صفر قرار دارد. این موضوع می‌تواند گام مهمی در مسیر کنترل تورم در سال آینده باشد.

اظهار کرد: دولت تلاش می‌کند با ایجاد شفافیت، رفع تعارض منافع، حذف قیمت‌گذاری‌های دستوری و کاهش مداخلات، بازاری شکل بگیرد که منعکس‌کننده واقعیت‌های بخش واقعی اقتصاد باشد و بتواند اعتماد عمومی را دوباره به بازار سرمایه بازگرداند.

مدنی زاده همچنین درباره تحولات بازار ارز گفت: در هفته‌های اخیر، آسیب‌شناسی دقیقی از علل نوسانات بازار ارز در دولت انجام شد و در قالب یک مصوبه ۱۷ بندی در ستاد اقتصادی دولت به تصویب رسید. این مصوبه در قالب ۱۷ کارگروه در حال اجراست تا ضمن ساماندهی بازار ارز و کنترل تورم، منابع مردم به سمت تولید و سرمایه‌گذاری هدایت شود و معیشت مردم نیز بهبود یابد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در رشد اقتصادی کشور، گفت: اقتصاد ایران نیازمند تولید و رشد اقتصادی است و این هدف بدون سرمایه‌گذاری محقق نمی‌شود. محل اصلی این سرمایه‌گذاری نیز بازار سرمایه است که می‌تواند سرمایه‌های خرد را به‌صورت شفاف جذب کند.