به گزارش صدای بورس، بازار سرمایه در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۹ آذرماه با رشد قابل توجه همه شاخصها مواجه شد. شاخص کل با رشد ۵.۳ درصد به بالای ۳،۵۶۰،۰۰۰ واحدی رسید.
شاخص هم وزن هم با رشد ۵ درصد به بالای یک میلیون واحد رسید. در معاملات این هفته ۳.۳ هزار میلیارد تومان ورود پول به سهام را داشتیم. خروج ۴۰۰ میلیارد تومانی هفتگی از صندوق های طلا از دیگر اتفاقات جالب این هفته بود. بیشترین رشد هفتگی بازار متعلق به نمادهای داترا، سکارون و ورازی بود که حدود ۱۶ درصد رشد را تجربه کردند. بیشترین ریزش هم در این هفته متعلق به نمادهای کابگن، سدبیر و بهامرز بود که افت ۱۴ درصد، ۱۲ درصد و ۹ درصد را نشان می دهد. ۷۷ درصد نمادها در این هفته بازدهی مثبت به ثبت رساندند. ارزش معاملات خرد در این هفته با رشد ۱۰ درصد نسبت به هفته قبل ۱۵ همت در میانگین روزانه بود.
در مجامع چه خبر بود؟
در مجامع این هفته وتوصا ۳۳ تومان، خبازرس ۱۲۰ تومان و سشرق ۲۳۸ تومان، سدشت ۲۴۶ تومان، سکرد ۱۱۵ تومان، بگیلان ۱۴۲ تومان، ثرود ۳۱ تومان و ثالوند ۱۳ تومان به ازای هر سهم تقسیم کردند.
وبانک بلوک مدیریتی شفا را آگهی کرد. وسکاب قصد فروش ملک جردن خود را دارد. وبملت و وتجارت به ترتیب قصد فروش ونیکی و شپنا را دارند. دتماد مجوز کشت گیاه شقایق الیفرا را دریافت کرد.
ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برنج حذف شد. در راستای پرداخت طلب شرکتهای پالایشی از شرکت پالایش و پخش مجوز صادرات فرآورده های اصلی مازاد بر نیاز ابلاغ شد.
وزیر اقتصاد از سیاست چند نرخی کشور انتقاد کرد و آن را ناکارآمد نامید. رییس کل بانک مرکزی از افزایش عرضه ارز در تالار دوم ارزی با حمایت شرکت های پتروشیمی و فولادی خبر داد. در راستای توسعه بازارهای صادراتی برای شرکت های پتروشیمی پلیمری مشوق های ارزی در نظر گرفته شد.
شپدیس از کاهش ظرفیت تولید خود به دلیل برودت هوا خبر داد. شرکت های لبنی در پی افزایش قابل توجه نرخ مواد اولیه(شیرخام) افزایش نرخ محصولات خود را ابلاغ کردند. در نماد های دارویی دسبحان، دالبر و درهاور افزایش نرخ گرفتند. فروی افزایش سرمایه ۱۰۰ درصد از مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی را دارد.
در این هفته نماد بانیان عرضه شد و نمادهای غدیر و هانیکو هم در هفته جاری عرضه خواهند شد. فنوال خبر از برنده شدن در دادگاه آلومینیوم پارس داد. در معاملات بورس کالا هر تن کاتد به بیش از ۱.۱۵ میلیارد تومان رسید، قیمت ورق گرم فولاد مبارکه هم ۵۸ میلیون معامله شد با ابطال مواجه گردید. نرخ شمش آلومینیوم هم به ۳۶۳ میلیون تومان در هر تن رسید.
در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا ۴،۱۹۳ دلار می باشد. نقره در حال رکورد شکنیهای مداوم است و هر اونس آن ۶۱ دلار می باشد. مس جهانی ۱۱،۶۲۱ دلار در تن معامله می شود. قیمت هر بشکه نفت برنت هم ۶۲ دلار معامله می شود. آلومینیوم، روی و سرب هم به ترتیب ۲۸۶۰ دلار، ۳۰۸۹ دلار و ۱۹۸۵ دلار در تن معامله می شود. قیمت هر بیت کوین ۹۲ هزار دلار است.
در بازار طلا و ارز داخلی هر سکه امامی ۱۳۱ میلیون تومان است. هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۲.۶ میلیون تومان و هر دلار در بازار آزاد ۱۲۴ هزار تومان و دلار نیمایی هم ۷۰.۸ هزار تومان است. فاصله دلار نیمایی از آزاد هم به ۷۵ درصد رسیده است.
-
ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
-
شماره ۶۱۹ هفته نامه اطلاعات بورس