بورس‌های جهان در حال رقابت برای ساخت و به‌کارگیری سیستم‌های دارایی توکن‌سازی شده هستند.

به گزارش صدای بورس، در حالی که بورس‌های سراسر جهان برای توسعه فناوری بلاکچین و توکن‌سازی سهام رقابت می‌کنند، نزدک و گروه بورس لندن با تمام توان در حال پیشروی در این حوزه هستند.

این دو بورس بزرگ جهان با فرض اینکه آینده مالی در بستر On-Chain (اجرای مستقیم تراکنش، انتقال داده یا هر فعالیت در یک دفترکل بلاکچین عمومی) رقم خواهد خورد، سرمایه‌گذاری قابل توجهی انجام داده و زمینه‌های فناورانه و سیاسی برای پذیرش آن را نیز فراهم کرده‌اند. در بحبوحه افزایش علاقمندی جهانی به توکن‌سازی سهام، بورس نزدک در ماه سپتامبر پیشنهادی به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ارائه کرد تا مجوز پذیرش اوراق توکن‌سازی‌شده را دریافت کند. مت ساوارس، مدیر بخش دارایی‌های دیجیتال بورس نزدک در این باره گفت: هدف این پیشنهاد، گسترش گزینه‌ها و افزایش امکان انتخاب برای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران است. سهام در زنجیره یا بیرون از آن باید کاملا قابل تعویض باشد و سهامداران، فارغ از اینکه ثبت مالکیت با چه فناوری انجام شده، باید همواره از حقوق یکسانی برخوردار باشند. ساوارس تاکید کرد: اگر کمیسیون با این پیشنهاد موافقت کند، نزدک آماده است تا به سرعت وارد عمل شود.

بورس لندن پس از سال‌ها تلاش، در ماه سپتامبر زیرساخت بازارهای دیجیتال جدید خود موسوم به DMI را راه‌اندازی کرد. این سامانه که با همکاری مایکروسافت بر پایه یک دفترکل خصوصی ساخته شده، کل چرخه عمر دارایی (از انتشار و توکن‌سازی تا تسویه پس از معامله و خدمات‌دهی) را پشتیبانی می‌کند. این پلتفرم در اصل بر صندوق‌های خصوصی متمرکز است اما گروه بورس لندن قصد دارد تا آن را به سایر بازار نیز گسترش دهد.

به گفته منابع نزدیک به گروه بورس لندن، این گروه حدود ۱۰۰ میلیون پوند برای حمایت و توسعه بیشتر برنامه توکن‌سازی سهام اختصاص داده است. دارکو هاجوکوویچ، مدیر بخش زیرساخت بازارهای دیجیتال گروه بورس لندن درباره احتمال پذیرش سهام توکن‌سازی‌شده در بورس لندن گفت: این موضوع به طور فوری مورد توجه نیست، هرچند نهایتا ما به سمتی خواهیم رفت که مشتریان می‌خواهند.

توکن‌سازی دارایی واقعی به انتقال ارزش دارایی‌ها به برنامه‌های تامین مالی غیرمتمرکز گفته می‌شود. این فرآیند به کاهش هزینه‌ها و بهبود کارایی مدیریت سرمایه در بازارهای سنتی کمک می‌کند. عمدتا توکن‌سازی دارایی‌هایی همچون املاک و مستغلات، اوراق بدهی دولتی، آثار هنری و در حال حاضر، سهام مورد توجه قرار دارد.