تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰

اسراییل باید مسئولیت خود را به دلیل جنایات جنگی در غزه بپذیرد. گرچه سیستم قضایی اسراییل خود را به شدت مستقل می‌داند اما در مورد جنایات جنگی در غزه تاکنون ساکت بوده است.

به گزارش صدای بورس، نشریه «اکونومیست» در تازه‌ترین شماره خود به بررسی این موضوع پرداخته و نوشته است: در ۱۴ می ۱۹۴۸، اسراییل در اعلامیه استقلال خود حقوق بشر جهانی را صرف‌نظر از مذهب، نژاد یا جنسیت پذیرفت.

در همان ماه، کنوانسیون ژنو نیز جهان را ملزم به پذیرش کرامت بشر کرد. اما امروز این دیدگاه در جریان حمله به غزه مورد تردید و انتقاد قرار گرفته است. در واقع جنگ غزه نشان داد که این دیدگاه ناکام بوده است و قوانین جنگ در این باره فاقد کارکرد هستند.

گرچه اسراییل مسئولیت خود در این زمینه را نمی‌پذیرد و معتقد است که این جنگ به دلیل حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس شروع شده، اما جهان شاهد است که این نوع دفاع به ویرانی عظیم و نابودی غزه و کشتار مردم بی‌دفاع (از زن و کودک و پیر و جوان) منجر شده است.

  • حبیب علیزاده - روزنامه‌نگار

  • شماره ۶۰۱ هفته نامه اطلاعات بورس