سعید عیسی‌زاده گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه ۱۴۰۰ با کسری شدیدی مواجه خواهد شد و در چنین شرایط اجرای «بازنشستگی پیش از موعد»، جز تشدید کسری بودجه کشور پیامد دیگری نخواهد داشت.

به گزارش صدای بورس، سعید عیسی‌زاده کارشناس اقتصادی، افزود: حتی با فرض تحقق اهداف این طرح، باید میان اشتغال‌زایی آن و نجات صندوق‌های بازنشستگی از بحران مالی و ورشکستگی، اولویت‌بندی انجام دهیم.

وی افزود: نمایندگان حامی نهایی شدن طرح بازنشستگی پیش از موعد، باید ابتدا به این سؤال کلیدی پاسخ دهند که منابع مالی این طرح چگونه تأمین خواهد شد؟ زیرا پیش‌بینی‌ها، نشان می‌دهد بودجه ۱۴۰۰ با کسری شدیدی مواجه خواهد شد و در چنین شرایط اجرای «بازنشستگی پیش از موعد»، جز تشدید کسری بودجه کشور پیامد دیگری نخواهد داشت.

عیسی‌زاده افزود: البته اگر نگاه کارشناسی و منطقی مبنا باشد، باید توجه به وضعیت صندوق‌های بازنشستگی در اولویت قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به دلیل افزایش سن امید به زندگی تعداد بازنشستگان افزایش یافته، گفت: از سوی دیگر تنگناهای کنونی مالی، صندوق‌های بازنشستگی را با مشکل جدی منابع و مصارف رو به رو کرده است. اغلب کشورهای جهان با در دستور کار قرار دادن وضعیت معکوس، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند یا درصدد اعمال چنین افزایشی هستند تا از بار مالی صندوق‌ها بکاهند.

عیسی زاده ادامه داد: اگر سن بازنشستگی کاهش یابد، امکان ورود جوانان جویای کار به بازار کار فراهم می‌شود، اما نباید فراموش کنیم با اجرای این طرح، دوره پرداخت حقوق به بازنشستگان پیش از موعد افزایش می‌یابد و هم‌زمان، دوره پرداخت حق بیمه آنان به صندوق‌های بازنشستگی کاهش می‌یابد و به‌این‌ترتیب، توازن ورودی و خروجی مالی صندوق‌های بازنشستگی که الان هم وضعیت مناسبی ندارد، وخیم‌تر خواهد شد.

منبع: فارس