نقش اقتصاد دانش‌بنیان در مردمی‌سازی اقتصاد

مسلم صالحی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» باید به اقتصاد دانش‌بنیان توجه ویژه و کلیدی داشت به نحوی که تجربه موفق مردمی‌سازی در اقتصاد با محوریت رشد اقتصادی و جهش تولید در دیگر صنایع نیز ادامه یابد.

به گزارش صدای بورس، مسلم صالحی، با اشاره به لزوم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان جهت مشارکت مردم در اقتصاد، اظهار کرد: در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» باید به اقتصاد دانش‌بنیان توجه ویژه و کلیدی داشت به نحوی که این تجربه موفق مردمی‌سازی در اقتصاد با محوریت رشد اقتصادی و جهش تولید در دیگر صنایع نیز ادامه یابد.

نماینده مردم «اقلید» در مجلس با بیان این که مردمی‌ترین بخش اقتصاد کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش اقتصاد این شرکت‌ها است، گفت: باید برای تداوم این مسیر نیز توان و سرمایه مردم در جهت افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در اقتصاد و حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ در اقتصاد ملی مورد استفاده قرار گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان با کمک بخش مردمی و نخبگان اقتصاد، باید اقدامات کلیدی نیز در این مسیر انجام پذیرد.

این نماینده مجلس با اشاره به سایر ویژگی‌های شرکت‌های دانش بنیان در تقویت و توسعه اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: این شرکت‌ها می‌توانند مانع خروج ارز از کشور شوند، یعنی اگر فعالیت دانش‌بنیانی در کشور رخ نمی‌داد مجبور بودیم ارز لازم را تامین کرده و محصولی که مورد نیاز بود را از خارج تهیه کنیم. بنابراین در قالب این فعالیت دیگر نیاز نیست ارزی را هزینه کنیم.

این نماینده مجلس با بیان این که محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند به خارج از کشور صادر و باعث ارزآوری کشور شود، بیان کرد: معمولاً کشورهای دنیا به تولیدات دانش بنیان نیاز زیادی دارند.

صالحی با اشاره به تخصیص اعتبارات لازم برای رونق اقتصاد دانش‌بنیان در بودجه اظهار کرد: مجلس برای رونق فعالیت‌های دانش‌بنیان منابع بودجه‌ای خوبی را در نظر گرفت که باید این منابع به درستی تخصیص پیدا کند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به استنکاف برخی از دستگاه‌ها برای همکاری با شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: برای دستگاه‌هایی که مصرف کننده هستند، قانون پیش‌بینی‌هایی در این زمینه داشته و آنها می‌توانند محصولات شرکت‌های دانش بنیان را خریداری کنند. اما اینکه تاکنون یک سری از دستگاه‌ها در زمینه فعالیت با شرکت‌های دانش‌بنیان استنکاف می‌کنند، این موجب اشکال است و دولت باید به این موضوع ورود کند.

به گزارش خانه ملت،وی تاکید کرد: دولت می‌تواند برخی از دستگاه‌ها را ملزم به همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان کند. همچنین قانون مشوق‌هایی را برای دستگاه‌ها در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کرده است، بنابراین دستگاه‌های دولتی اگر اراده لازم را داشته باشند می‌توانند از این مشوق‌ها به درستی استفاده کنند، اقتصاد دانش‌بنیان تجربه موفقی در مردمی شدن بخش اقتصاد دارد و باید بر توسعه نقش اقتصاد این شرکت‌ها در اقتصاد نیز تمرکز شود.

کد خبر 495603

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • بازار ارز توافقی به زودی راه‌اندازی می‌شود

    بازار ارز توافقی به زودی راه‌اندازی می‌شود

    بانک مرکزی با هدف تسریع در رفع تعهد ارزی و برگشت ارز صادرکنندگان خرد بخش خصوصی که سالانه حدودا هشت تا ۹ میلیارد دلار است و در راستای عمق بخشی به ‎بازار رسمی ارز در راستای سیاست تثبیت ارزی، تصمیم گرفته است با همکاری وزارت صمت، تالار ارز اشخاص ( بازار ارز توافقی ) را در ‎مرکز مبادله ارز و طلای ایران در آینده نزدیک راه‌اندازی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =