زنگ خطر در پارس‌جنوبی به صدا درآمد

استاد دانشگاه صنعتی‌شریف گفت: فقط در پارس‌جنوبی روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب کاهش تولید داریم و در سال ۱۴۱۰ ناترازی روزانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود یعنی بیش از ۵۰ درصد کل مصرف امروزمان کسری خواهیم داشت.

به گزارش صدای بورس،درباره ناترازی تولید و مصرف گاز در کشور و تبعات آن بر تامین سوخت نیروگاه‌ها، صنایع و پتروشیمی‌ها با اشاره به جایگاه گاز و نقش و اهمیت آن در سبد انرژی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۷۵ درصد از انرژی مصرفی کشور از طریق گاز تامین می‌شود و این یعنی اینکه سبد انرژی کشور خوب تعریف نشده و نامطلوب است و دلیل آن نیز وابستگی زیاد به این حامل انرژی خاص و امنیت پایین در حوزه انرژی است.

وی افزود: در حال حاضر ۳۷ درصد از متوسط سالانه گاز کشور در بخش خانگی و تجاری، ۳۳ درصد نیروگاهی و ۳۰ درصد باقیمانده در بخش صنایع و حمل و نقل مصرف می‌شود. از ۳۳ درصد گاز کشور که به مصرف بخش نیروگاهی می‌رسد ۸۴ درصد برق کشور را تولید می‌کند و این بدان معناست که نه تنها در بخش انرژی وابستگی داریم بلکه در بخش برق هم تکیه ما به گاز بسیار زیاد است، در نتیجه به محض اینکه احساس کمبود گاز داشته باشیم بلافاصله مشکل کمبود برق هم داریم.

کمبود گاز؛ گازوئیل را هم به چالش می‌کشاند

استاد دانشگاه صنعتی‌شریف با بیان اینکه در ۷ ماهه اول سال جاری گاز تحویلی به نیروگاه‌ها نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲.۵ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: شاید در نگاه اول این عدد زیاد نباشد اما از آنجایی که وابستگی برق کشور به گاز زیاد است اگر بخواهیم همین ۲.۵ درصد کاهش را از طریق نفت‌گاز و نفت‌کوره تامین کنیم باید یا ۸۱ درصد نفت‌گاز و یا ۲۰ درصد نفت‌کوره تحویلی به نیروگاه‌ها را اضافه کنیم و این ۸۱ درصد افزایش تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها یعنی سوختی برای حمل و نقل جاده‌ای باقی نمی‌ماند. همچنین برای نفت‌کوره مشکل حمل و نقل خواهیم داشت، بنابراین چالش‌ها همچنان سنگین‌تر می‌شود.


بیشتر بخوانید: قطعی گاز در زمستان حتمی است/گاز فولاد و پتروشیمی در اولویت قطعی


دنیا مصرف انرژی را ۲۴ درصد کاهش داد؛ ایران ۴۲.۵ درصد افزایش

اورعی با بیان اینکه در اثر سیاست‌های ابلاغی و اجرا شده در دنیا روند مصرف انرژی کاهشی شده است، گفت: یعنی هر روز اقداماتی در دستور کار دارند که میزان مصرف انرژی برای مقدار مشخصی ارزش افزوده کم شود، وقتی به دوره ۲۰ ساله (۲۰۱۹-۲۰۰۰) نگاه می‌کنیم متوسط کاهش شدت مصرف انرژی ۲۴ درصد بوده و ماکزیمم متعلق به ایرلند با ۵۸ بوده اما در همین دوره در ایران ۴۲.۵ درصد شدت مصرف انرژی برای فعالیت مشخص افزایش پیدا کرده است، ما در این معیار افزایش مصرف انرژی در دنیا شاگرد اولیم، یعنی اینکه اصلا صحبتی از بهره‌وری انرژی در کشور به معنای واقعی وجود ندارد اگر هم قانون و یا حرفی زده می‌شود در حد حرف است چون نتایج واضح است.

پارس‌جنوبی ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد

وی با اشاره به راهکارهایی که کمیسیون انرژی مجلس برای کنترل مصرف ارائه داده گفت: طبق آنچه کمیسیون اعلام کرده فقط در پارس‌جنوبی برای اینکه جلوی کاهش تولید را بگیریم باید ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم، معاونت راهبردی انرژی در ریاست‌جمهوری تشکیل شود، کمیته ملی کاهش گازهای گم شده تشکیل شود، صندوق بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست ایجاد شود، همه این راهکارها کاملا و بوضوح نشان می‌دهد که ما هنوز هم نمی‌دانیم که چه کاری باید انجام دهیم. زیرا این پیشنهادات تنها به معنای دفتر و دستک و ایجاد میز جدید است، در حالی که ما کمبودی در این زمینه نداریم.

هشدار ۸۸ را جدی نگرفتیم

وی گفت: طبق یک بررسی در سال ۸۸ هشدار داده شده بود که از سال ۱۴۰۰ به بعد به ناترازی فزاینده می‌رسیم و اکنون بعد از ۱۳ سال نه در وزارت نیرو و نفت بلکه در مجلس امر بدیهی را در یک ماه باقی مانده به زمستان ارائه می‌دهند و متاسفانه تمام سعی وزارت نفت نیز همچنان تامین گاز و تولید است و آن هم نه افزایش تولید بلکه جلوگیری از کاهش تولید و هیچگونه نقش موثری در بهینه‌سازی مصرف نداشته و نداریم.

هر سال اوضاع گاز بدتر می‌شود

به گزارش ایلنا، اورعی تاکید کرد: حقیقت اینکه هیچ راهی برای اینکه در کوتاه‌مدت مسئله را حل کنیم، نداریم. مسائل انرژی ذاتا بلندمدت هستند، نه یک شبه خراب و نه یک شبه سامان می‌پذیرند، اما از طرفی نمی‌توانیم بگوییم چون مشکل امسال حل نمی‌شود باید رها شود. زیرا به استناد تمام آمارهای موجود هر سال بدتر می‌شود بنابراین باید وارد عمل شویم و مردم را آماده کنیم که در درازمدت به نتیجه خواهیم رسید.

کد خبر 462817

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • طمع دولت به جیب حقیقی ها / ۷ درصد مالیات بیشتر

    طمع دولت به جیب حقیقی ها / ۷ درصد مالیات بیشتر

    بررسی ها نشان می دهد سهم مالیات ها مستقیم از کل درآمد های مالیاتی دولت در سه ماه نخست سال جاری نسبت به این سهم در سه ماه نخست سال گذشته به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

  • بازگشت نفت به مسیر افزایش قیمت

    بازگشت نفت به مسیر افزایش قیمت

    قیمت نفت روز جمعه در پی افت ارزش دلار آمریکا، بهبود یافت اما تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به ضعیف شدن تقاضای چین برای سوخت و افزایش بیشتر نرخ بهره در آمریکا، در مسیر ثبت رشد هفتگی قرار گرفت.

  • کدام صنایع تا آخر پاییز با اقبال مواجه می‌شوند؟

    کدام صنایع تا آخر پاییز با اقبال مواجه می‌شوند؟

    عوامل متعددی در بازارهای جهانی و داخلی وجود دارد که بازار سهام را تا انتهای فصل هدایت خواهند کرد این عوامل کدامند؟

  • عمر نفت کی تمام می‌شود؟

    عمر نفت کی تمام می‌شود؟

    بیش از نیمی از ذخایر نفت‌خام جهان تاکنون برداشت شده و پس از ۱۱۰ سال ایران تنها کمی بیشتر از یک‌سوم ذخایر نفت خود را برداشت کرده، به عبارت دیگر ایران در طول نیم قرن گذشته روزانه به‌طور میانگین نتوانسته بیشتر از ۴ میلیون بشکه نفت تولید داشته باشد و این در شرایطی است که پیش‌بینی می‌شود تا ۳۰ سال آینده تقاضای نفت‌خام کاهش یابد.

  • نفت آمریکا به ۸۰ دلار سقوط کرد

    نفت آمریکا به ۸۰ دلار سقوط کرد

    قیمت نفت روز جمعه به دلیل نگرانی نسبت به ضعیف شدن تقاضا برای سوخت به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در چین و افزایش نرخ بهره آمریکا، حدود دو درصد سقوط کرد و دومین کاهش هفتگی متوالی را به ثبت رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م ج IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
    3 0
    فقط در پارس جنوبی روزانه میلیون ها متر مکعب گاز مازاد بر مصرف توسط صدها فلر سوزانده میشه و به هوا میره، شاید به اندازه سوخت چندین نیروگاه حرارتی و نیروگاه اتمی.
  • ع بداله IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۹
    2 0
    خانه از پای بست ویرانه