انفجار تورم در ایران /تورم ۸۶ درصدی در تیر ۱۴۰۱

تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در استان قزوین ۹۸.۳ درصد برآورد شده، به بیان ساده تر میانگین سطخ قیمت خوراکی ها در استان قزوین در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه ۱۴۰۰ نزدیک به دو برابر شده است، این نرخ بالاترین تورم خوراکی نقطه ای در میان تمامی استان های کشور است.

به گزارش صداس بورس، تورم اقلام خوراکی در دو ماه اخیر بسیار بالا بوده، به گونه ای تورم ماهانه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات در خرداد ماه امسال بالغ بر ۲۵ درصد به ثبت رسیده است، با وجود اینکه اکنون این نرخ در تیر ماه کمی تعدیل شده و به ۵.۷ درصد رسیده، اما هنوز هم در زمره تورم های بالای ماهانه محسوب می شود.

به همین جهت در خرداد و تیر ماه، خصوصا در خرداد شاهد افزایش شدید قیمت کالاهای خوراکی اساسی بوده ایم. به عنوان مثال تورم ماهانه روغن در خرداد حدود ۲۵۰ درصد برآورد شده، به بیان ساده تر تنها در عرض یکماه قیمت روغن ۳.۵ برابر شده است.

علت عمده تورم این کالا ها در دو ماه اخیر، سیاست اصلاح قیمت کالا های اساسی دانشته شده، این جراحی اقتصادی دولت باعث شد تا قیمت چند قلم از کالا جهش داشته باشد، البته این افزایش قیمت تنها به این چند قلم ختم نشد و سایر کالا ها نیر به دنبال آن جهش قیمت را تجربه کردند. البته در تیر ماه تا حدودی زیادی تورم این اقلام کاهش یافته، اما همچنان تورم نقطه به نقطه کالاهای اساسی خوراکی روندی صعودی دارد. در این گزارش به بررسی تورم ماهانه و نقطه به نقطه کالاهای اساسی در تیر ماه ۱۴۰۱ پرداخته شده است.


بیشتر بخوانید: کدام استان‌ها بیشترین تورم را در تیر ماه داشتند؟


رشد ۴ برابری قیمت روغن

تورم نقطه به نقطه روغن مایع در تیر ماه ۳۲۷.۵ درصد برآورد شده، به بیان دیگر قیمت روغن در تیر امسال نسبت به تیر سال گذشته ۴.۳ برابر شده است. این تورم بالاترین تورم رقم خورده در میان تمامی کالا های اساسی محسوب می شود، در جایگاه دوم نیز روغن جامد قرار دارد. بررسی ها نشان اوج گرانی روغن متآثر از چند ماه اخیر بوده و با سیاست حذف ارز ترجیحی این اتفاق رخ داده است. البته با توجه به اینکه اوکراین و روسیه تامین کننده قسمت عمده از نیاز دانه های روغنی جهان هستند، جنگ میان این دو کشور باعث شده تا تولید روغن با مشکل مواجه شود و قیمت این کالا افزایش یابد.

برنج ایرانی نیز در زمره کالا هایی قرار دارد که در یکسال گذشته تورم بسیار بالایی را تجربه کرده، تورم نقطه به نقطه این کالا در تیر ماه بالغ بر ۱۸۸ درصد برآورد شده است. اما تورم برنج خارجی به نسبت بسیار پایین تر بوده و تورم نقطه ای ۵۴.۵ درصدی را در نخستین ماه تابستان جاری به ثبت رسانده. آمار ها نشان می دهد بین گوشت قرمز و گوشت مرغ، تورم مرغ به شکل قابل توجهی در یکسال گذشته بالاتر بوده است، به گونه ای که تورم نقطه ای گوشت قرمز گوسفندی ۳۶.۸ درصد و گوشت مرغ ۱۰۳ درصد به ثبت رسیده است. بر اساس اقتصاد خرد این دو کالا جانشین هم محسوب می شود و گران شدن یکی بایستی موجب مصرف دیگری شود اما با توجه به اینکه قیمت گوشت قرمز گوسفندی بسیار بالاست به نطر نمی رسد این کالا توانسته باشد به توجه به شرایط کنونی جامعه جانشین مرغ در سفره های مردم شود.

photo_2022-08-02_16-40-02

بالاترین رشد ماهانه قیمت در تیر ماه

رشد قیمت مرغ ماشینی در تیر ماه ۲۶.۱ درصد برآورد شده که بالاترین رشد ماهانه قیمت در بین کالاهای اساسی خوراکی محسوب می شود، این در حالیست که تورم گوشت قرمز گوسفندی در ماه گذشته صفر درصد بوده و این کالا هیچگونه افزایش قیمتی را تجربه نکرده است. کره پاستوریزه نیز در تیر ماه افزایش قیمت بالایی را تجربه کرده و تنها در یکماه به طور میانگین این قلم ۱۴.۳ درصد گران تر شده است. برنج ایرانی نیز در ماه گذشته بالغ بر ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

به گزارش اکو ایران، اما نکته جالب تورم روغن مایع در تیر ماه است، افزایش این کالا در تیر تنها ۲ درصد برآورد شده، این در حالیست که در خرداد ماه حدود ۲۵۰ درصد تورم ماهانه را تجربه کرده است، به نظر می رشد تمام جهش قیمتی روغن در خرداد ماه تخلیه شده است. به مانند شاخص تورم نقطه به نقطه در تورم ماهانه نیز تورم برنج خارجی کمتر از برنج ایرانی بوده و این کالا تورم ۶ درصدی را تجربه کرده است. تورم چای خارجی و گوشت گوساله نیز در تیر ماه به ترتیب ۴.۳ درصد و ۲.۶ درصد به ثبت رسیده است.

photo_2022-08-02_16-40-09

کد خبر 456847

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • خودروهای جدید در انبارهای جهان ماندگار می‌شوند؟

    خودروهای جدید در انبارهای جهان ماندگار می‌شوند؟

    خودروسازان از تقاضای کمتر در اروپا و آمریکای شمالی خبر می‌دهند، در حالی که تحلیلگران اظهار کردند که شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان از قیمت‌های بالاتر اجتناب می‌کنند.

  • معافیت عرضه کنندگان گوشت قرمز از پرداخت مالیات

    معافیت عرضه کنندگان گوشت قرمز از پرداخت مالیات

    عرضه کنندگان گوشت قرمز از پرداخت مالیات معاف شدند.

  • جدیدترین قیمت انواع برنج

    جدیدترین قیمت انواع برنج

    آن‌طور که در گزارش‌های رسمی ثبت شده، برنج ایرانی تا بیش از ۱۸۸ درصد نسبت به پارسال افزایش قیمت داشته است.

  • ظرفیت بازار مسکن در اطراف تهران تکمیل شده است

    ظرفیت بازار مسکن در اطراف تهران تکمیل شده است

    با وجود آنکه سهم غالب در بازار مسکن شهر تهران از خانه‌های بالای یک میلیارد تومان به واحدهای بیش از ۲ میلیارد تومان رسیده، معاملات نسبت به سال گذشته دو برابر شده و این نشان می‌دهد رشد قیمت‌ها نه تنها تاثیری در کاهش معاملات ندارد بلکه در خلاء قوانین مالیاتی، هیجانات سفته‌بازی و سوداگری در بازار ملک همچنان حکمفرما است.

  • کارگران سالی۳ کیلو گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند

    کارگران سالی۳ کیلو گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند

    یک خانواده‌ی سه نفره‌ی کارگری اگر یک روز بخواهند غذای گوشتی بخورند، باید کل دستمزد آن روزِ نان‌آور خانواده را برای خرید فقط یک کیلوگرم گوشت قرمز هزینه کنند!

  • یک کیلو خورشتی گوسفندی چند؟

    یک کیلو خورشتی گوسفندی چند؟

    قیمت گوشت گرم گوسفندی و گوساله امروز چهارشنبه ۱۹ مردادماه ۱۴۰۱ در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران اعلام شد.

  • پول‌ها کجا رفت؟ ردیابی مقصد نقدینگی

    پول‌ها کجا رفت؟ ردیابی مقصد نقدینگی

    رشد ۱۴ برابری نقدینگی در دهه ۹۰ به سرمایه‌گذاری منجر نشد بلکه رشد ۱۰ برابری شاخص قیمت مصرف‌کننده را به دنبال داشت

  • زنگ خطر افزایش تورم به صدا در آمده است

    زنگ خطر افزایش تورم به صدا در آمده است

    درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل در برخی از استانها، افزایش انفجاری داشته و خانوارها ۹۰ درصد بیشتر از تیر ۱۴۰۰ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان، هزینه کرده‌اند.

  • چرا قیمت روغن پایین آمد ؟

    چرا قیمت روغن پایین آمد ؟

    قیمت روغن خوراکی طی یکی دو هفته اخیر در کشور روند کاهشی به خود گرفته که یکی از علل آن را افت ۳۰ درصدی قیمت‌های جهانی روغن خام می‌دانند، اما حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و صفر شدن قاچاق این کالای اساسی به خارج از کشور نیز سبب کاهش مصرف آن شده است.

  • افزایش یک و نیم برابری قیمت‌ها در یک سال اول دولت رئیسی

    افزایش یک و نیم برابری قیمت‌ها در یک سال اول دولت رئیسی

    کالاهای اساسی مانند برنج، روغن، مرغ و گوشت و همچنین اینترنت بیشترین گرانی را داشته‌اند.

  • به نام نادر به کام قادر

    به نام نادر به کام قادر

    آیا اقداماتی نظیر عرضه خودرو در بورس برای (به‌اصطلاح) تعیین قیمت براساس عرضه و تقاضا یا حذف دلار ۴۲۰۰تومانی در تامین کالاهای استراتژیک را می‌توان، گام‌هایی معنادار در راستای حرکت کشور در مسیر «آزادسازی» اقتصادی ارزیابی کرد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =