ایران در رتبه ۷۶ امنیت غذایی جهان

کمبود مواد غذایی در جهان مشکل ساز شده اما طبق اعلام سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد، وضعیت ایران در شاخص امنیت غذایی بهتر از ۱۱۹ کشور دیگر دنیا است.

به گزارش صدای بورس، بنابر اعلام سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد، ایران حدود ۱۱ درصد کل ارزش صادرات خود در هر سال غذا وارد می‌کند که کمتر از ۱۱۹ کشور جهان است به این معنی که مردمان ۱۱۹ کشور جهان امنیت غذایی کمتری نسبت به ایرانی‌ها دارند و ایران از این نظر در رتبه ۷۶ جهان قرار گرفته است.

ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی می گوید که جنگ روسیه و اوکراین موجب شد تا شرایط تامین غذا در دنیا حساس شود که در گذشته کشورهای مختلف به آن بی توجه بودند، هر چند توجه به این موضوع در کشور ما به واسطه آنکه کشاورزی یک عنصر تولیدکننده قدرت است، همواره در دستور کار دولتمردان بوده است.

امکان تولید غذای ۳۰۰ میلیون نفر در کشور وجود دارد

مسعود اسدی رئیس مجمع تشکل های بخش کشاورزی گفت: هم اکنون در اکثر محصولات کشاورزی و اساسی از جایگاه مناسبی برخورداریم و تنها در خصوص روغن و دانه های روغنی سطح خوداتکایی پایینی داریم.

به گفته او، اگر کشورهای دنیا با بحران غذایی روبرو شوند، ایران به سبب جایگاه مناسب تولید با صرفه جویی از لحاظ امنیت غذایی در وضعیت مناسبی قرار دارد.

اسدی می گوید: امروز در بحث تولید گندم، برنج، گوشت و مرغ در وضعیت مناسبی در باب امنیت غذایی قرار داریم، اما برای تامین بدون دغدغه و آسان غذای ۳۰۰ میلیون نفر بدیهی است که بهره وری در کشور باید افزایش یابد.


بیشتربخوانید:حذف ارز ترجیحی بر صنایع غذایی چه تاثیری می‌گذارد؟ / پایانی بر سرکوب قیمت‌ها


رئیس مجمع تشکل های بخش کشاورزی گفت: ضریب امنیت غذایی بالا از جمله عواملی است که موجب شده در برابر فشارهای ناجوانمردانه غرب ایستادگی کنیم.

خودکفایی محصولات اساسی دور از انتظار نیست

کاوه زرگران رئیس انجمن تولیدکنندگان غلات کشور گفت: با توجه به شرایط بارش و وضعیت کشورهای همسایه نسبت به سال قبل، حجم تولید بواسطه شرایط خشکسالی کاهش یافته است.

زرگران می گوید: خودکفایی دانه های روغنی، گندم، جو و سایر غلات به شرایط اقلیمی، تامین زیرساخت و برنامه های دولت بستگی دارد. با توجه به شرایط اقلیمی و عدم تحقق پیش بینی تولید گندم بدیهی است که از الان باید به فکر ذخایر کشور بود.

او گفت: با وجود سابقه خودکفایی گندم، شکر و برخی محصولات دیگر دستیابی مجدد دور از انتظار نیست، اما نیازمند برنامه ریزی مدون و حمایت دولت از کشاورزان است. هر چند حرکت و اقدامات خوبی در راستای خودکفایی دانه های روغنی آغاز شده است.

ضریب بالای امنیت غذایی ایران نسبت به دیگر کشورها

قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در زمان جنگ ایران و عراق و بعد از آن سابقه خودکفایی محصولات داشتیم که این امر نشان می دهد مردم و دولت می توانند با همکاری یکدیگر مواد غذایی مورد نیاز را تامین و امنیت غذایی را حفظ کنند.

به گفته او، با توجه به جنگ روسیه و اوکراین تنش های بین دولت ها قابل پیش بینی است به طوریکه علی رغم قراردادهای منعقد شده این احتمال وجود دارد که کشورها نتوانند به ما محصولات غذایی دهند.

پیشه ور می گوید: با توجه به مشکلات تامین امنیت غذایی در دنیا، میزان تولید محصولات استراتژیک باید به حدی برسد که خودکفا شویم یا واردات کمتری انجام دهیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با توجه به تخصیص ارز به واردات غلات انتظار می رود که دولت با تامین سم، کود و بذر مورد نیاز از کشاورزان حمایت کند تا ضمن امنیت غذایی در داخل، خودکفایی حفظ شود.

کد خبر 452454

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • واردات روغن خام به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن

    واردات روغن خام به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن

    دبیر انجمن روغن‌نباتی گفت: با اصلاح نظام یارانه، مصرف ماهانه روغن در کشور به ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن می رسد.

  • آب دریای خزر کم می شود

    مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر از کاهش ۳۸ سانتی‏متری سطح آب دریای خزر در سه سال گذشته خبر داد و گفت: در اثر کاهش ۱۷۰ سانتیمتر سطح آب دریای خزر از سال ۱۳۷۴ تاکنون، عقب‌نشینی قابل‌ملاحظه دریا و افزایش عرصه ساحلی در سواحل شمالی کشور رخ‌ داده است.

  •  آخرین قیمت شکر در بازار

    آخرین قیمت شکر در بازار

    بنابر اعلام شرکت بازرگانی دولتی ایران ۱۴۰ هزارتن شکر استحصال شده از محصول نیشکر تولید داخل، برای تنظیم بازار این کالای استراتژیک به صورت سراسری توزیع خواهد شد و همچنین با آغاز ثبت سفارش های جدید بخشی از شکر مورد نیاز کشور وارد خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =