۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
روزهای رونق بازار فرا می‌رسد

در حالی که بازار همچنان روند قابل اتکایی به خود نگرفته و دچار تزلزل است اما شاهد آن هستیم که متولی نهاد ناظر بازار همچنان تلاش دارد که با اعلام اخبارجدید روند بازار را دگرگون سازد.هفته گذشته شاهد تصمیمات جدیدی از سوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بودیم. مواردی نظیر پیشنهادی که شورای‌عالی بورس مبنی بر حمایت از سهامداران خرد برای روند آینده بازار مطرح کرد از جمله اقدامات حمایتی بود.

به گزارش صدای بورس،  در حالی که بازار همچنان روند قابل اتکایی به خود نگرفته و دچار تزلزل است اما شاهد آن هستیم که متولی نهاد ناظر بازار همچنان تلاش دارد که با اعلام اخبارجدید روند بازار را دگرگون سازد.هفته گذشته شاهد تصمیمات جدیدی از سوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بودیم. مواردی نظیر پیشنهادی که شورای‌عالی بورس مبنی بر حمایت از سهامداران خرد برای روند آینده بازار مطرح کرد از جمله اقدامات حمایتی بود.

تضمین حداقل بازدهی ۲۵ درصدی
 بر اساس این پیشنهاد، سهامدارانی که ارزش پرتفوی آنها۱۰ میلیون تومان یا کمتر است و ورود آنها به بازار سرمایه در سال جاری تا به امروز اتفاق افتاده است، اگر ارزش پرتفویشان ۱۰ میلیون تومان یا کمتر باشد، صندوق توسعه بازار، این حمایت را در قالب یک اختیار فروش برای این دسته از سهامداران بر روی کل پورتفویشان و برای تاریخ انتهای اردیبهشت ۱۴۰۱ قائل می‌شود. در حقیقت تا این تاریخ کسب حداقل بازدهی ۲۵ درصدی تضمین می‌شود و چنانچه بازدهی کمتر از این میزان باشد، جبران و مابه‌التفاوت به سهامداران پرداخت خواهد شد.علاوه بر این به نظر می‌رسد در تصمیمات جدید سازمان بورس ردی از تغییر در نحوه بازارگردانی به چشم می‌خورد. البته تصمیمات گرفته شده به این موارد ختم نمی‌شود و بسترسازی برای وثیقه سهام در سیستم بانکی نیز فراهم شده است.

کاهش قیمت ارز تهدید نیست
محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس در نشست هم‌اندیشی مدیران ارشد بازار سرمایه، چشم انداز آینده بازار سرمایه را مطلوب دانست و گفت: شرایط بازار سرمایه در کشور رو به بهبود است و کاهش احتمالی قیمت ارز برای بازار سرمایه تهدید نیست. چراکه باعث رفع محدودیت‌ها در تجارت خارجی می‌شود و بسیاری از هزینه‌های نقل و انتقال را کاهش می‌دهد.

سه گانه اثرگذار
دهقان دهنوی با اشاره به اینکه بازار سرمایه تحت تاثیر عوامل مهم قرار دارد افزود: عامل اول خارج از بازار سرمایه حادث می‌شود اما به عنوان متغیرهای کلان اقتصادی تاثیر مستقیم بر بازار دارد؛ همچنین متغیرهایی نظیر تورم، تغییرات نرخ ارز، نرخ بهره بانکی و مواردی از این دست شاخص‌های برون زایی هستند که کنترل آنها در بازار سرمایه امکان پذیر نیست. رئیس سازمان بورس قوانین و متغیرهای قابل کنترل را عامل دوم قلمداد کرد و گفت: بازار سرمایه امروزه نقش اساسی در اقتصاد دارد و باید در مرکز اصلی سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی باشد.باید به سمتی حرکت کنیم که تولیدکنندگان بتوانند در فضای رقابتی و مبتنی بر روابط منصفانه و عادلانه منافع ناشی از تولید خود را با سهامداران شریک شوند.وی عامل دیگر را، متغیرهای درونی بازار سرمایه دانست و تاکید کرد: قوانین، مقررات، عملکرد ارکان و نهادهای مالی، عوامل موثر درونی بازار سرمایه هستند.
متخصصان اظهار نظر کنند
دبیر شورای‌عالی بورس تاکید کرد: بازار سرمایه بزرگ شده و بیش از ۶٠ میلیون نفر در آن حضور دارند. همچنین با وجود افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه، نباید فراموش کنیم که بورس بازاری تخصصی و مبتنی بر دانش است. بر این اساس،نهاد ناظر بازار سرمایه صمیمانه درخواست می‌کند، کسانی در خصوص بازارسرمایه اظهار نظر کنند که از تخصص و دانش کافی مالی برخوردار باشند. دهقان دهنوی با اشاره به بازنگری در دستورالعمل بازارگردانی از طراحی مسیری جدید در این خصوص خبر داد و گفت:بازنگری در دستورالعمل بازارگردانی آغاز شده و مسیر را به گونه‌ای طراحی خواهیم کرد که هم شرایط خاص بازار سرمایه کشور در نظر گرفته شود و هم از تجربیات جهانی بهره بگیریم. رئیس سازمان بورس افزود: دامنه نوسان نامتقارن، زمانی در شورای عالی بورس تصویب شد که در شرایط نااطمینانی اقتصاد قرار داشتیم و امروز این فضا در حال تغییر و بهبود است. برقراری دامنه نامتقارن، تصمیمی موقت بود و قطعا در دراز مدت به سمت کاهش محدودیت‌ها و اصلاح آن حرکت خواهیم کرد. دهقان دهنوی با بیان اینکه صندوق توسعه بازار نوعی ثبات برای بازار به همراه دارد که منافع آن به همه اهالی بازارخواهد رسید، گفت: اقدام صندوق‌های با درآمد ثابت، هم حمایت از کلیت بازار و هم حمایت از پرتفوی سهام خود آنها خواهد بود.

اثر بهبود روابط بین‌المللی
رئیس سازمان بورس همچنین با اشاره به بهبود روابط بین‌المللی و تاثیر آن بر بازار سرمایه و اقتصاد، افزود: امروز فضای خوبی برای گسترش فعالیت‌های نهادهای مالی و جذب سرمایه‌های خارجی در حال شکل‌گیری است و برای جذب سرمایه‌های خارجی هیچ بازاری مناسب‌تر از بازار سرمایه نیست. دبیر شورای‌عالی بورس با بیان اینکه همه ما داخل کشتی بازار سرمایه هستیم و بازار سرمایه متعلق به همه ایران است و همه با حس مسئولیت پذیری به دنبال توسعه بازار سرمایه هستیم، افزود: این بازار باید در همه ابعاد مانند میزان ورود شرکت‌ها به بازارسرمایه، توسعه نهادهای مالی به لحاظ کمی و کیفی و همچنین سرمایه‌گذاران توسعه بیشتری پیدا کند. البته ما به دنبال ابرنهادهای مالی هستیم. بر این اساس باید تعداد نهادهای مالی حاضر در بازارسرمایه افزایش پیدا کنند و هر کدام باید بتوانند در صنایع مختلف به طور اختصاصی به ارائه خدمات بپردازند.

 سرانجام پرداخت سود عدالت
علاوه بر این رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با رسانه ملی به معضلات خرید و فروش سهام عدالت پرداخت و گفت:سود سهام عدالت سال ۱۳۹۸ که از شرکت‌های سرمایه پذیر موجود در پرتفوی سهام عدالت تشکیل شده، در حال تجمیع است. این رقم در حدود ۲۰۰هزار تومان برای آن دسته از سهامدارانی است که تمامی سهم خود را نگهداری کرده و هیچ سهمی نفروخته باشند. دهنوی افزود: تصمیم بر آن شده که سود سال ۱۳۹۸ نیز به صورت متمرکز به حساب دو گروه واریز شود و از سال آینده از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برای سهامداران غیرمستقیم عدالت و از طریق خود شرکت‌ها به حساب سهامداران مستقیم عدالت واریز شود. البته تلاش بر این است تا پایان سال جاری این رقم به حساب سهامداران عدالت واریز شود. چنانچه سود چند شرکت نیز تجمیع نشود، مابقی آن در سال آینده واریز خواهد شد. وی درباره توقف خرید و فروش سهام عدالت نیز گفت: در مورد هر عرضه‌ای از جمله سهام عدالت که پرتفوی بسیار بزرگی دارد باید به ظرفیت‌های بازار توجه کنیم. البته مشکل خرید و فروش سهام عدالت در حال برطرف شدن است و این امکان برای سهامداران فراهم می‌شود که بتوانند با شرایط بهتری نسبت به خرید و فروش سهام در بازار اقدام کنند.

تاکید بر ارزندگی سهام
رئیس سازمان بورس افزود: نهادهای مالی بسیار زیادی وجود دارند که درباره بازار و ارزندگی آن تحلیل ارائه می‌دهند و طبق جلسات و گفت‌وگوهایی که با آنها داشتیم همه به ارزندگی سهام خود تاکید ویژه دارند. همچنین باید توجه داشته باشیم که در ۹ ماهه امسال سرمایه و سود بنگاه‌ها سه برابر سال گذشته بود و از سوی دیگر فضای اقتصادی کشور روشن‌تر می‌شود و همه این عوامل در بازار سرمایه اثرگذار است.

کارت اعتباری با وثیقه سهام
دهقان دهنوی به صدور کارت اعتباری با وثیقه سهام نیز اشاره کرد و گفت: سهام یکی از وثیقه‌های مورد قبول سیستم بانکی است اما برای صدور کارت اعتباری بر پایه سهام، باید زیرساخت لازم فراهم شود. همچنین بانک‌ها باید بتوانند از اطلاعات سازمان بورس استفاده و سهام را به عنوان وثیقه قفل و اعتبار متناسب با آن را پرداخت کنند. وی با بیان اینکه این زیرساخت هم اکنون در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای سهام عدالت فراهم شده و تصمیم گرفتیم برای انواع سهام‌ هم توسعه داده و در اختیار بانک‌ها قرار دهیم، اظهار داشت: رایزنی‌ لازم با بانک‌ها انجام می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند کارت‌های اعتباری خود را براساس وثیقه سهام در اختیار مشتریان
قرار دهند.

منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۹۳

کد خبر 430196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =