به گزارش صدای بورس شرکت سبدگردان توسعۀ فیروزه در شهریورماه ۱۳۹۸ تأسیس شد و فعالیت خود را از اسفند ماه ۱۳۹۸ آغاز کرد. این مجموعه در حال حاضر مدیریت سه صندوق سرمایهگذاری را برعهده دارد که در ادامه ضمن معرفی این صندوقها، مروری بر عملکردشان خواهیم داشت.
بازدهی ۱۷۳ درصدی صندوق فیروزه موفقیت
نخستین صندوق این مجموعه با نام صندوق سرمایهگذاری فیروزه موفقیت، در مردادماه ۱۳۸۹ آغاز به کار کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق با رشدی ۱۲ درصدی در یکسال گذشته، اکنون از مرز ۱۳۵۰ میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. بازار سهام و در صدر آن، گروههای «سرمایهگذاریها»، «محصولات شیمیایی» و «شرکتهای چندرشتهای صنعتی» سهمی ۸۵ درصدی از پرتفوی صندوق را به خود اختصاص دادهاند. بازدهی سالانۀ این صندوق پس از ریزش سنگین بازار سهام ۱۷۰درصد است و در افقی بلندمدتتر، از ابتدای تأسیس تاکنون، بازدهی مرکبی معادل ۸۶۶۰ درصد داشته است.
صندوق شاخصی سی شرکت بزرگ فیروزه
بهمنماه ۱۳۹۳ دومین صندوق توسعۀ فیروزه با نام صندوق سرمایهگذاری شاخصی سی شرکت بزرگ فیروزه، در گروه صندوقهای سهامی از نوع ETF (قابل معامله)، فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته بیش از ۳۲۱ درصد رشد داشته و امروز از مرز ۲۴۰۰ میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. سهم بازار سهام از پرتفوی این صندوق چیزی حدود ۹۰ درصد است و گروههای «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «شرکتهای چندرشتهای صنعتی» بیشترین جذابیت را نزد مدیران صندوق داشتهاند. این صندوق الهامگرفته از صندوقهای سرمایهگذاری منفعل است و تجربۀ جهانی حاکی از آن است که امکان کسب بازدهی مناسب در ادوار میانمدت و بلندمدت برای سرمایهگذاران این صندوقها وجود دارد. صندوق شاخصی سی شرکت بزرگ فیروزه، همسو با فراز و نشیبهای بازار سهام در یکسال گذشته، ۱۵۷ درصد بازدهی محقق ساخته است.
فیروزه آسیا؛ صندوقی برای ریسکگریزان
سبدگردان توسعۀ فیروزه در دیماه سال ۱۳۹۶ و در راستای جذب سرمایهگذاران ریسکگریز، صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت فیروزه آسیا از نوع ETF (قابل معامله) را تأسیس کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق، اکنون از مرز ۲۰۰۰ میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. متناسب با نوع صندوق، بازار سهام سهم اندکی در پرتفوی آن داشته و بیشترین سرمایۀ صندوق در حدود ۹۶ درصد در اوراق با درآمد ثابت، سرمایهگذاری شده است. صندوق فیروزه آسیا در یکسال اخیر، بیش از ۲۷ درصد بازدهی کسب کرده که این رقم در مقایسه با سود سپردۀ بانکی و بازدهی بسیاری از صندوقهای با درآمد ثابت دیگر، بالاتر بوده است.
در جدول زیر مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت سبدگردان توسعه فیروزه را مشاهده میکنید.
سجاد یزدانی، کارشناس سامانه رسام (اطلاعات مالی پارت)
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۹۰
نظر شما