تاثیرات واکسن کرونا بر رونق بازار سرمایه

پیمان تاتایی گفت: با افزایش تولید در کشور درآمد ملی نیز افزایش می یابد و همین تغییرات مثبت در اقتصاد بر بورس نیز تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.

به گزارش صدای بورس، پیمان تاتایی، کارشناس بازار سرمایه  افزود: یکی از عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه به نتیجه رسیدن واکسیناسیون برای ویروس کرونا است؛ زیرا اگر در این زمینه به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم، میزان تجارت و صادرات و واردات در کشور با رونق همراه خواهد بود و این رونق ، موجب افزایش تولید نیز خواهد شد.

تاتایی عنوان کرد: جدی تر شدن واکسن کرونا و استفاده از آن نیز یکی از عواملی است که می تواند بر قیمت های جهانی تاثیرگذار باشد و میزان صادرات، واردات و تعاملات اقتصادی در جهان را دستخوش تغییر کند. طبیعی است که با افزایش تقاضا درآمد نیز در کشور روند افزایشی به خود خواهد گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه  بیان کرد: با اتمام کرونا بسیاری از مشاغل که در دوران شیوع این ویروس در رکود بوده اند، فعالیت خود را مجددا آغاز خواهند کرد. اغلب ارائه کنندگان خدمات در دروان شیوع ویروس کووید ۱۹ درآمدشان به صفر رسیده بود که همین امر در اقتصاد ایران مشکلات جدی ایجاد کرد. زیرا هم چرخه اقتصادی کشور کامل نبوده و هم بخش عمده ای از اقتصاد کشور ما را چنین مشاغلی در برگرفته اند.

تاتایی گفت: در حال حاضر به علت نوسان در حوزه های مختلفی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر این بازار تاثیرگذار هستند پیش بینی دو ماهه آتی بازار بورس بسیار دشوار است. در این میان اگر نرخ دلار در کشور ثبات داشته و اعداد بودجه مشخص و بازار از میزان بودجه در بخش های مختلف مطلع شود، احتمالا یک بازار تحلیلی با عملکرد سنجیده را داریم که در آن به فروش ۹ ماهه شرکت ها توجه شده  و دیگر با  هیجان فعلی روبرو نخواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: یکی از عواملی که تاثیر مستقیم در بورس دارد شروع به کار دولت جدید آمریکاست و سیاستی که در نحوه تعامل با ایران در نظر خواهد گرفت. ممکن است با دولت جدید آمریکا ، به علت نبود سختگیری های زمان ترامپ برخی از کشورها راحت تر با ایران معامله کنند که همین امر موجب افزایش میزان فروش و صادرت شده و در مقابل تولید نیز افزایش پیدا خواهد کرد که همه این عوامل به طور مستقیم بر بازار سرمایه تاثیرگذار خواهند بود.

وی توضیح داد: البته برای دستیابی به این شرایط نیازمند اندکی زمان پس از شروع به کار رسمی رییس جمهور آمریکا خواهیم بود. علاوه بر آن اگر بانک مرکزی تصمیم به کاهش قیمت دلار بگیرد ،  شاید در کوتاه مدت موجب نوسانات منفی در بازار سرمایه باشیم اما در بلند مدت این اقدام مطمئنا با تاثیرات مثبت  همراه خواهد شد.

به گفته تاتایی، سرنوشت نهایی   FATF نیز یکی دیگر از موارد تاثیرگذار بر بازار سرمایه است؛ به طوری که اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف آن را مشخص کند بر این بازار و عملکرد آن تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.

وی تصریح کرد: تجربه سال های گذشته نشان داده که معمولا در ماه های پایانی سال، صنایعی همچون خرده فروشی، مواد غذایی و مواد شوینده و کالاهای مصرفی سال نو از اهمیت و تغییرات زیادی برخوردار بوده است؛ اما امسال به علت ادامه محدودیت های کرونایی نمی توان رفتار دقیق مصرف کنندگان را به راحتی پیش بینی و اعلام کرد که در ۲ ماه باقی مانده از سال کدام صنایع بورسی پر اهمیت تر خواهند بود.

منبع: سنا

کد خبر 425365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =