موضوعاتی که اروپائیان هم در آن بی‌سوادند

سنجش سواد مالی، از موضوعات مهم و مورد توجه کشورهای گوناگون دنیاست.

به گزارش صدای بورس سیاست گذاران می‌خواهند بدانند مردم کوچه و بازار در مواجهه با مسائل مالی پیش رویشان، چقدر دانش و مهارت مالی دارند. پیمایش جالبی توسط شبکه بین‌المللی آموزش مالیِ سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اروپا (INFE) انجام ‌شده است. این پیمایش نشان می‌دهد بعضی موضوعات مالی حتی برای مردم اروپا که در جریان بسیاری از آموزش‌های متنوع اجتماعی و اقتصادی بوده‌اند، ناآشناست. بر این اساس اهم موارد، مدنظر قرار می‌گیرد. 
بهره ساده: محاسبه بهره ساده حساب‌های پس‌انداز برای حداقل ۲۵ درصد پاسخ‌دهندگان، دشوار است؛ به‌جز استونی، هلند و نروژ که بین ۷۶ و ۸۰ درصد افراد به‌درستی به پرسش‌ها پاسخ داده‌اند. این عدد برای شهروندان کشورهای آلبانی و روسیه به ۵۰ درصد می‌رسد.
بهره مرکب: بیشتر اروپائیان، نمی‌دانند ارزش بهره مرکب پنج‌ساله بیشتر از ۵ برابر ارزش بهره ساده است. به استثنای هلند و نروژ، ۴۰ درصد پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند این مفهوم را بفهمند.
ریسک و بازده: ارتباط میان ریسک و بازده در همه کشورها به‌ خوبی شناخته می‌شود؛ اما بخشی از مردم همچنان فهم کمی از این موضوع دارند. در آلبانی، جمهوری چک، لیتوانی، هلند، لهستان، روسیه و بریتانیا، بیشتر از ۲۰ درصد مردم این مفهوم را درک نمی‌کنند.
مفهوم تنوع‌بخشی ریسک: حدود ۳۰ درصد مردم آلبانی، اتریش، بلژیک، کرواسی، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لتونی، هلند، نروژ، لهستان، روسیه و بریتانیا این مفهوم را درک نمی‌کنند.
انتخاب محصولات مالی: حدود ۴۰ درصد مردم اروپا، به جز اتریش، فرانسه و پرتغال (به ترتیب حدود ۶۶ ، ۸۰ و ۸۲ درصد)، پیش از انتخاب محصولات مالی هیچ اطلاعاتی را جمع‌آوری نمی‌کنند. حدود ۸۰ درصد مردم اروپا، محصولات مالی را بدون بررسی و مقایسه و بدون استفاده از اطلاعات یا مشاوره 
انتخاب می‌کنند.
پس‌انداز: بیش از ۶۰ درصد بزرگسالان در آلبانی، استونی، مجارستان، لتونی، لهستان و پرتغال، به‌طور فعال هیچ پس‌اندازی در سال قبل نداشته‌اند.
هدف‌گذاری مالی: بیش از ۵۰ درصد مردم اروپا، برای خود، اهداف مالی بلندمدت تنظیم نمی‌کنند (به ‌غیر از کشورهای اتریش، بلژیک، فرانسه، لیتوانی و پرتغال).
بدهکاری: حدود ۲۰ درصد مردم در کشورهای آلبانی، لتونی، لیتوانی، روسیه، ترکیه و بین ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم در کشورهای اتریش، کرواسی، جمهوری چک، استونی، فرانسه، مجارستان، هلند، لهستان، پرتغال، برای گذران زندگی روزمره در ۱۲ ماه گذشته قرض گرفته‌اند.
 

محمدرضا سیمیاری، کارشناس آکادمی هوش مالی
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۷۳

کد خبر 419825

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =