آیا هر صف خریدی نشانه سوددهی سهام است؟

یک کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بازدهی مثبت زمانی در بازار سرمایه رخ می‌دهد که یک شرکت بنیادین و سودآور باشد.

به گزارش صدای بورس، وحید شقاقی عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص صف‌های طولانی در بخش سهام‌های زیان‌ده اظهار کرد: مجموع این سهام‌ها با وجود حجم زیادی از بدهی در ماه گذشته حدود سیصد درصد بازدهی داشته‌اند در این بخش مسئله حائز اهمیت این است که وظیفه مسئولان نظارتی بورس است که به این موضوع ورود کنند و علت آن را پیگیر شوند.

او افزود: قطع به یقین مجموع این بازدهی‌هایی که در حال حاضر از شرکت‌های زیان‌ده مشاهده می‌کنیم، غیر متعارف است. هم اکنون وظیفه سازمان بورس است که یک نشستی برگزار کند و این مسئله را به طور کامل شفاف‌سازی کند و علت اینکه چرا تا به امروز این نماد متوقف نشده است را بازگو کند.

کارشناس مسائل اقتصادی بازگو کرد: با توجه به این مسئله که در حال حاضر حجم عظیمی از نقدینگی طی چند ماه گذشته وارد بورس شده است، سازمان بورس نیز مسئولیتش در قبال سرمایه‌های مردم بیش از پیش شده است.

شقاقی تصریح کرد: بازدهی مثبت زمانی در بازار سرمایه رخ می‌دهد که یک شرکت بنیادین و سودآور باشد.

او گفت: بعضی از سهام‌های زیان‌ده ماننده صنایع خودرویی قرار است بخشی از سهامشان در دارایی سوم عرضه شود اما نکته‌ای که در اینجا اهمیت دارد این است که اکثر کارشناسان ذی صلاح واهمه دارند که با وجود قیمت پایین این سهام‌ها در بورس قیمتشان در عرضه دارایکم افزایش یابد.

محسن خدا بخش مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص صف‌های طولانی نمادهای زیان‌ده در بازار بورس گفت: وقتی قیمت یک سهمی در بازار حدود ۲۰ درصد رشد می‌کند نمادها یک ساعت متوقف می‌شوند تا کارشناسان تحلیلی روی آن انجام دهند تا مشخص کنند که آیا این افزایش منطقی بوده است یا خیر، اما وقتی در عرض ۱۵ روز کاری حدود ۵۰ درصد رشد می‌کند باز هم جلو این نماد را می‌گیرند و دلیل آن را از آن شرکت حاضر در بورس جویا می‌شوند.

او افزود: بعد از پرسش از آن شرکت مربوطه و تجزیه و تحلیل کردن پاسخ آنها اگر به برداشت درستی دست پیدا نکنیم قطع به یقین در آن موقعیت، تازه می‌شود به سازمان ایراد وارد کرد که شما به دنبال شفافیت نبوده‌اید.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: اما وقتی که ما می‌آییم و شرکت‌ها را ملزم به پاسخگویی در خصوص اطلاعاتشان می‌کنیم پس قاعدتا تصمیم گیر نهایی در انجام یک امر خود سرمایه‌گذار است. پس سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه نمی‌تواند ورود کند؛ به نحوی سازمان بورس نقش داور را  در بازار سرمایه دارد.

خدابخش در خصوص علت افزایش قیمت هر سهم از نمادهای زیان‌ده افزود: خود سهامداران با توجه به تقاضایی که ایجاد کرده‌اند عامل اصلی این قضیه شده‌اند ولی اینکه آیا این سهام قیمتش دارای این ارزش هست یا خیر در دست سازمان بورس نیست.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 414963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =