به گزارش صدای بورس، حمید فاروقی گفت: در ابتدای هفته حجم عرضه و معاملات بورس در کشور ما رکورد تاریخی خود را شکست و ارزش معاملات روزانه به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید.
در فروردین ماه نیز رکورد ارزش معاملات خرد به ۱۴۱ هزار میلیارد تومان رسید که باید گفت، حجم معاملات فروردین ماه سال ۹۹ معادل کل ارزش معاملات سال ۹۷ بود. البته این رقم به دلیل عرضه اولیه شستا طبیعی است؛ زیرا ۸۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار سرمایه شد.
سر جمع در فروردین ماه حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان پول جذب بازار سرمایه شد و از ابتدای سال ۹۸ تاکنون حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جذب بازار سرمایه شده است.
فاروقی با پیشبینی هفته آینده، با توجه به گزارشهای ماهانه فروردین و حلول ماه مبارک رمضان گفت: بسیاری از فعالان بازار سرمایه انتظار گزارش خوبی از فروردین ماه را ندارند با طبعی که بورس در حال حاضر پیدا کرده و پولی که وارد بازار سرمایه شده، بعید است گزارشها مورد توجه قرار بگیرد.
مدیر سرمایهگذاری کارگزاری پارسیان حجم نقدینگی وارد شده به بازار را کمی خطرناک دانست و گفت: یه دلیل اینکه این حجم از نقدینگی با اقتصاد کشور همخوانی ندارد، خطرناک است اما در صورتی که جذب بازار سرمایه و سهمهای مناسب شود، خطری ندارد و این طبیعی است که به دلیل حمایت دولت از ورود مردم به بازار سرمایه، هر روز روند استقبال مردم از بورس بیشتر شود.
فاروقی نگرانی برخی از مردم به دلیل فروشنده بودن برخی از حقوقیها را قابل توجه دانست و تاکید کرد: بهطور معمول وقتی حقوقیها، که برخی سهامدار عمده نیز هستند، اقدام به فروش میکنند این نگرانی در مردم ایجاد میشود که نکند سهم شرکت ارزنده نباشد، اما شرایط تغییر کرده و گاهی بسیاری از حقوقیها به دلیل تامین نقدینگی یا دلایل دیگر اقدام به فروش میکنند.
وی در ادامه ETFهای دولتی را اقدام خوبی دانست و ابزار کرد: EFFها دولتی اقدام خوبی است و تخفیفی که دولت قائل شده، قابل توجه است هر چند اگر سهام سودآور و شرکتهای ارزنده را قرار دهند، با اقبال بهتری از جانب مردم روبهرو خواهند شد.
فاروقی به تازه واردان به بازار بورس نیز پیشنهاد کرد: بهتر است برای فروش عرضه اولیهها عجله نکنند و با بار اول متعادل شدن اقدام به فروش نکنند و اجازه دهند بازار برای بار دوم متعادل شود و سپس اقدام به فروش عرضه اولیه خود کنند.
وی اثرات کاهش قیمت نفت را با توجه به اینکه عمده درآمد دولت تاکنون از طریق نفت بوده است، اینطور پیشبینی کرد: قیمت نفت تاثیر خود را در قالب افزایش تورم نشان خواهد داد و دولت مجبور میشود با استقراض کردن کسری بودجه خود را جبران کند. در حالت کلی افت قیمت نفت در صنعتهای پالایشگاهی و عمرانی به دلیل متوقف شدن اکثر پروژهها تاثیرگذار خواهد بود.
فاروقی صنعت دارو را یکی از صنعتهایی دانست که دارای رشد فصلی مناسبی بوده و برخی از شرکتهای این حوزه نیز با افزایش سودآوری روبهرو بودهاند اما در رابطه با قیمت برخی سهمها که رشد کردهاند باید اصلاح قیمت صورت بگیرد و این صنعت در حالت کلی به لحاظ سودآوری خوب است.
به گفته مدیر سرمایهگذاری کارگزاری پارسیان، در رابطه با سودآوری صنایع سیمانی، نمیتوان به جمع بندی رسید، زیرا صنعت سیمان ظرفیت تولید و فروش بیش از تقاضا دارد. در نتیجه برای سهامدارانی که به دنبال سرمایهگذاری کم ریسک هستند این صنعت مناسب نخواهد بود.
در ادامه فاروقی رشد مقطعی صنایع غذایی را قابل توجه دانست و بیان کرد: این صنعت به لحاظ سودآوری مشکلی ندارد اما در قیمت برخی از سهام آن باید صلاحاتی صورت بگیرد.
در پایان، مدیر سرمایهگذاری کارگزاری پارسیان سرمایهگذاری در گروه فولاد، معدن، سنگآهن و در گروه پتروشیمی، اوره، متانول و هلدینگها را گزینههای خوب و کم ریسکی دانست.
نظر شما