وی افزود: در حالی که انتظار بود سیاستهای اتخاذ شدهی وزارت صنعت، معدن و تجارت بتواند شرایط عمومی بازار فولاد را به عنوان یک کالای استراتژیک در همه مقاطع تولید اعم از سنگ آهن - فولاد خام و محصولات نوردی به سمت توجیه منطقی و اقتصادی هدایت نماید، فشار مضاعف و غیر قابل توجیه بر تولیدکنندگان فولاد خام و از سوی دیگر رها نمودن دستهای پنهان در قیمت گذاری محصولات نوردی، تناقضی معنیدار را در شرایط تحریک آمیز کشورمان به بازار تحمیل نموده است.
کشانی با تاکید بر حضور دلالان در بازار فولاد تصریح کرد: تداوم چنین رفتاری فقط میتواند به توسعه فرهنگ دلالی و بازرگانی بیریشه و بدون هر گونه زحمت، بیانجامد. وی افزود از یک سو تولیدکنندگان فولاد خام بالاجبار در صفوف بورس کالا کالای خویش را به بهای 2340 تومان عرضه می نمایند، اما از دیگر سو با رسیدن قیمت میلگرد در بازار آزاد به بیش از 4 هزار تومان تفاوت معناداری معادل 60 درصد را تحت عنوان ارزش افزوده به بخش دلالی، هدایت مینماید.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان تاکید نمود: مراکز مطالعات اقتصادی وزارتخانههای مختلف دولت به راستی توانایی تشخیص مراحل شکل گیری نهادههای تولید از بستر کنستانتره سنگ آهن تا محصولی مثل میلگرد و سایر محصولات نوردی را ندارند که این گونه گرایش معناداری در حوزه تولید فولاد حادث شده است؟
وی افزود: به راستی اگر مفهوم نظارت عمومی دولت بر اقتصاد ملی این گونه است، از شرایط عدم تسلط دولت بر بازار پس چه انتظاری می توان داشت؟
مدیر عامل فولاد خوزستان با اشاره به ضرورت حضور بیشتر سازمان بورس در توزیع همه محصولات فولادی در بازار تصریح کرد: در فرآیندی که سازمان بورس به عنوان یک نهاد حافظ منافع عمومی مصرف کننده نتواند بر کالاهایی که به مصرف نهایی میرسند، نظارت نداشته باشد، به زیر سوال خواهد رفت، مکانیسمی که در فلسفه وجودی آن نظم و انضباط و حمایت از حلقه نهایی مصرف و جلوگیری از حباب قیمت مد نظر قرار گرفته اما وقتی بازار به صورت یک نیمه پنهان و یک نیمه آشکار عملیاتی شود، سرانجامی به جز تبلور رانتهای خود ساخته، نخواهد بود.
نظر شما