ظرفیت‌های شرکت بینالود نیشابور برای ورود به گردونه معاملات فرابورس

نشست خبری عرضه اولیه شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور در نماد «زبینا» به عنوان یکصد و شصت و پنجمین شرکت در فرابورس ایران برگزار شد.

 افزایش تولید شیر به 32 هزار تن در سال 96

سی‌وششمین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» در فرابورس ایران به شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشاپور که در اردیبهشت‌ماه 96 در بازار دوم فرابورس پذیرش شد، اختصاص داشت که طی آن مدیرعامل این شرکت ضمن تشریح مواردی همچون موضوع فعالیت شرکت بینالود، سرمایه، طرح‌های توسعه‌ای و سایر اطلاعات با اهمیت، آمادگی این شرکت را برای عرضه اولیه 40 میلیون سهم آن اعلام کرد.

به گزارش بورس آنلاین، با عرضه 10 درصد از سهام شرکت 400 میلیارد ریالی کشاورزی و دامپروری بینالود نیشاپور در نماد «زبینا»، سه‌شنبه نوزدهم تیرماه دومین عرضه اولیه فرابورس ایران در سال 97 انجام خواهد شد.

عرضه اولیه سهام شرکت زبینا به روش بوک‌بیلدینگ خواهد بود و دامنه قیمتی در ثبت سفارش نیز از مبلغ 1480 تا 1524 ریال تعیین شده است. مدیر عرضه نیز شرکت کارگزاری بورس به‌گزین و حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی 800 سهم است.

علیرضا بیگی مدیرعامل شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور در آغاز نشست خبری یک دیدار، یک عرضه به تاریخچه تاسیس این شرکت پرداخت و گفت: شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود در اردیبهشت‌ماه سال 73 با سرمایه 4 میلیون تومانی ثبت شد که فعالیت آن در حوزه کشاورزی، باغداری و دامپروری است اما علاوه بر این فعالیت‌هایی همچون پرورش ماهیان آبزی نیز در اساسنامه شرکت وجود دارد.

به گفته بیگی این مجموعه متشکل از 5 واحد کشاورزی و دامپروری است؛ بخش کشاورزی مشتمل بر 2000 هکتار اراضی کشاورزی و باغی است که 1600 هکتار آن به تولید انواع محصولات زراعی و علوفه‌ای اعم از جو، یونجه، کلزا و ذرت در راستای مصرف واحدهای دامپروری شرکت اختصاص دارد.

مدیرعامل زبینا در خصوص روند تولیدات این شرکت در بخش کشاورزی افزود: با استفاده از تکنولوژی‌های روز در آبیاری، روند تولید در بخش کشاورزی از سال 90 از حدود 10 هزار تن انواع محصولات زراعی به افزون بر 16 هزار تن در سال 96 رسیده است.

وی با بیان اینکه بخش دامپروری نیز شامل دو واحد است که یک واحد در نیشاپور و واحد دیگر در تربت حیدریه واقع است، اظهار کرد: مجموع دام‌های این دو واحد بالغ بر 5 هزار و 300 رأس است و تولیدات این بخش علاوه بر شیر به عنوان محصول اصلی، دام مولد و گوساله است به طوری که سالانه بیش از 2000 رأس گوساله تولید می‌شود که بخشی از درآمد شرکت از طریق فروش گوشت این گوساله‌ها تامین می‌شود.

طرح‌های توسعه‌ای شرکت بینالود از زبان مدیرعامل

به گفته مدیرعامل شرکت کشاورزی و دامپروی بینالود این شرکت با هدف استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی و همچنین تولید پایدار از سال 90 طرح‌های توسعه‌ای مختلفی در بخش کشاورزی و دامپروری اجرا کرده است که یکی از آن‌ها استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار اعم از قطره‌ای و بارانی است.

بیگی در ادامه با اشاره به طرح‌های شرکت بینالود در بخش دامپروری گفت: در بخش دامپروری، طرح بهسازی و افزایش ظرفیت 500 رأس دام مولد را در واحد دامپروری تربت حیدریه عملیاتی کردیم که به افزایش عملکرد این مجموعه منجر شد. علاوه بر این با توجه به اینکه حدود 80 درصد از تولید شرکت در بخش دامپروری به تولید شیر اختصاص دارد یکی از شاخص‌های مهم در تولید شیر یعنی آفلاتوکسین را به زیر 20 که استاندارد آن است رساندیم چراکه رسالت هلدینگ پارس تولید محصولات سالم و اهمیت دادن به سلامت جامعه است.

به گفته وی سیاست شرکت بینالود این است که شیر را به قیمت متعادل عرضه کند تا برای جلوگیری از بیماری‌هایی همچون پوکی استخوان، سرانه مصرف شیر را در کشور بالا ببرد چرا که سرانه مصرف شیر در کشور نسبت به استاندارد جهانی پایین است.

مدیرعامل زبینا با بیان اینکه شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود 100 هکتار باغ پسته دارد، یکی دیگر از طرح‌های توسعه‌ای این شرکت را اضافه کردن 300 هکتار باغ پسته تا سال 1399 عنوان کرد و گفت: همچنین در چشم‌انداز بیست‌ساله در مجموع 700 هکتار باغ پسته به بهره‌برداری می‌رسد که با تولید یک تن پسته به ازای هر هکتار و با در نظر گرفتن حداقل قیمت 30 هزار تومان برای هر کیلو، 20 میلیارد تومان از بابت فروش پسته در سال به دست می‌آید.

افزایش تولید شیر به 32 هزار تن در سال 96

مدیرعامل بینالود در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به اینکه تولید شیر این شرکت از 21 هزار تن در سال 90 به بالغ بر 32 هزار تن در سال 96 افزایش یافته است، اعلام کرد: در استان خراسان رضوی بالغ بر 60 کارخانه تولید محصولات لبنی وجود دارد و زبینا با تولید روزانه 100 تن شیر، 4 درصد از سهم استان را در اختیار دارد.

بیگی در پاسخ به سوالی در مورد هدف این شرکت کشاورزی از ورود به بازار سرمایه گفت: در سال‌های اخیر حتی با وجود رکود اقتصادی، طرح‌های توسعه‌ای شرکت را دنبال کردیم تا سهم خود را از بازار حفظ کرده و گسترش دهیم و ورود به بازار بورس یکی از راه‌های تامین نقدینگی برای تداوم طرح‌های توسعه‌ای شرکت است.

مدیرعامل زبینا در خصوص صادرات محصولات این شرکت نیز با اشاره به اینکه صادرات را در مجموعه دامپروری از سال 95 آغاز کردیم، بیان داشت: صادرات دام مولد و گوساله ماده در سال 93 بیش از 3 درصد فروش شرکت در بخش دامپروری را به خود اختصاص داده و با توجه به اینکه دام‌های شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود از خلوص ژنتیکی بالایی برخوردارند و همچنین به دلیل نزدیکی استان خراسان رضوی به کشورهای همسایه، کشورهایی از جمله افغانستان، تاجیکستان و ترکمنستان به خرید این دام‌ها راغبند.

وی در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر نوسانات ارزی اخیر بر شرکت بینالود گفت: با توجه به اینکه بیش از 50 درصد محصولات مورد نیاز شرکت در داخل مجموعه تولید می‌شود این نوسانات بر قیمت محصولات تولیدی اثر چندانی نداشته است.

کد خبر 393335

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =