به گزارش بورس آنلاین به نقل از بورس پرس، شرکت پتروشیمی پارس با نماد "پارس" بهعنوان پانصد و بیست و دومین شرکت در ﺑﺨﺶ محصولات شیمیایی و ﮔﺮوه تولید مواد شیمیایی پایه و ﻃﺒﻘﻪ تولید مواد شیمیایی پایه به جز کود در فهرست بازار دوم معاملات بورس تهران پذیرش و درج شد و مدیران آن اماده معرفی آن در امروز یکشنبه هستند تا زمینه عرضه پنچ تا 10 درصدی سهام فراهم شود.
تاریخچه و ترکیب سهامداری
طبق بررسی های بورس پرس،شرکت پتروشیمی عسلویه در بهمن سال 77 در تهران ثبت شد و در مجمع فوق العاده اردیبهشت سال 79 به پتروشیمی پارس تغییر نام داد.مرکز اصلی و محل فعالیت این شرکت در استان بوشهر بندر عسلویه است که شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 60 درصد ،گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری غدیر هرکدام با 19.7 درصد سهم در ترکیب سهامداری ان حضور دارند. مبلغ سرمایه اولیه این شرکت 500 هزار تومان بوده که طی دو مرحله افزایش سرمایه از محل مطالبات سهامداران به 600 میلیارد تومان رسیده و درحال حاضر که دارای 972 نیروی انسانی است، قصدی برای افزایش سرمایه وجود ندارد.
همچنین به موجب سند رهنی غیربانکی در بهمن سال 95 در اجرای توافق نامه ای سه جانبه،سهام متعلق به صنایع پتروشیمی خلیج فارس بابت بدهی به شرکت ملی نفت و در رهن این شرکت قرار گرفته است.
این شرکت 600 میلیارد تومانی در بهمن سال 81 طبق قرارداد فیم مابین با شرکت ساسول پلیمرز آلمان،اقدام به تاسیس شرکت پلیمر آریا ساسول کرده(سهامدار 50 درصدی) که طی ان پروژه های پلی اتیلن سبک،سنگین و متوسط به این شرکت منتقل شد و با توجه به رفع محدودیت انتقال تعهدات واحد اتیلن به آریا ساسول،براساس الحاقیه به قرارداد تیر سال 80 بانک ملت،پروژه در سال 84 به شرکت منتقل شد.این شرکت مجاز به تولید انواع محصولات اتان،پروپان،بوتان،پنتان،اتیل بنزن،استایلن مونومر و تولوئن برای سه شیفت و استفاده از مزایای قانونی آن است.
موضوع فعالیت
"پارس" با سرمایه گذاری در احداث،راه اندازی،بهره برداری کارخانجات صنعتی،توسعه،نوسازی ،تعمیرات و نگهداشت،تحقیقات،آزمایشات پژوهش،بسته بندی و غیره با هدف تولید،بازاریابی،فروش،صدور محصولات پتروشیمی،ذخیره،واردات و صادرات و تبدیل کلیه مواد پتروشیمی و پتروشیمیایی،فراورده های فرعی،مشتقات نفتی به مواد اولیه صنایع پایین دستی و غیره و انجام کلیه فعالیت های تولیدی،صنعتی،فنی و مهندسی و بازرگانی که بطور مستقیم و غیر مستقیم مربوط به عملیات مذکور است،مشغول به فعالیت است.
این شرکت دارای فعالیت فرعی تشکیل انواع شرکت ها و یا مشارکت با شرکت های دیگر در زمینه موضوع اصلی فعالیت در خارج یا داخل،مبادرت به خرید و فروش و معاملات بازرگانی داخلی و خارجی مرتبط با موضوع اصلی،استفاده از تسهیلات مالی و اعتباری بانک ها و موسسات اعتباری داخلی و خارجی، خرید و فروش سهام شرکت های تولیدی ،خدماتی و غیره و خرید و فروش اوراق بهادار،انجام عملیات خدماتی،مالی، اعتباری و بازرگانی مرتبط با موضوع اصلی فعالیت، ایجاد شعبه و اعطا نمایندگی در داخل و خارج،انجام کلیه عملیاتی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم برای تحقق اهداف شرکت مفید و لازم بوده و یا درجهت موضوع اصلی ضرورت دارد،سرمایه گذاری و مشارکت در صنایع منفرد ا و یا با سرمایه گذاری داخلی و خارجی در زمینه موضوع اصلی در داخل یا خارج است.
زمینه های رشد شرکت
زمینه های رشد این شرکت در سرمایه گذاری در زنجیره های پایین دستی،استفاده حداکثری از ظرفیت های اسمی موجود،افزایش صادرات به بازارهای فعلی،توسعه و رشد مشارکت های فنی در منطقه،ارتقا جایگاه در منطقه و ایران و توسعه و بهبود سیستم های مدیریت تعالی است.
ظرفیت تولید و تولید واقعی
ظرفیت اسمی این شرکت به موجب جواز تاسیس در سال 80 و تولید واقعی انواع محصولات طی دو دوره گذشته و ظرفیت پیش بینی شده و میزان تولید واقعی سال مالی جاری به شرح زیر است:
انحراف نامساعد تولید نسبت به ظرفیت بودجه های اعلامی عمدتا به دلیل عدم تامین خوراک گاز و بنزن در بعضی از مقاطع سال 96 توسط مجتمع های گاز پارس جنوبی و پتروشیمی نوری و انحراف نامساعد نسبت به ظرفیت اسمی عمدتا به دلیل اشکالات طراحی و ترکیبات خوراک گاز است،شرکت هر دو سال یکبار نسبت به تعمیرات اساسی واحدها اقدام کرده و در طول ایام اورهال خطوط تولید بطور کامل از سرویس خارج می شود و هیچ گونه برگشتی به خطوط لوله سراسری نخواهد داشت.
در موارد دیگری همچون تعمیرات اساسی فازهای گازی یا حوادث پیش بینی نشده مانند سردی بیش از حد هوا در زمستان و لزوم ارسال گاز جهت مصارف خانگی نیز ممکن است شرکت مجبور به کاهش ظرفیت تولید شود.بودجه عملیاتی تولید بطور سالانه برمبنای 330 روز فعالیت برنامه ریزی شده و 35 روز باقیمانده جهت اورهال و تعمیرات اساسی لحاظ می شود که باتوجه به زمان دقیق تعمیرات در سال مدت زمان ان بصورت یک دوازدهم در ماه لحاظ می شود که این انر در سال 97 هم به همین منوال برنامه ریزی شده است.
میزان خرید مواد اولیه طی 3 سال گذشته
میزان خرید مواد اولیه به تفکیک طی 3 سال گذشته به شرح زیر است:
مبلغ خرید مواد اولیه و تامین کنندگان اصلی
باتوجه به تعمیرات اساسی انجام شده در واحد تولید استایرن منومر و افزایش ظرفیت عملی تولیدی این واحد،میزان خرید بنزن صعودی بوده است.همچنین مشتریان عمده شرکت برای اتان شرکت های پتروشیمی آریا ساسول،جم مروارید و کاویان،برای پروپان شرکت تجارت صنعت به عنوان کارگزار فروش جهت صادرات،برای بوتان شرکت های پتروشیمی جم، مروارید،آریا ساسول و کاویان،برای پنتان شرکت های پتروشیمی جم و برزویه،شازند اراک و بورس انرژی،برای استایرن منومر بورس کالا جهت فروش داخلی،شرکت ناوک آسیا کیش به عنوان کارگزار فروش جعت صادرات و سایر شرکت های داخلی فعال در پارک استایرن.
سهم از عرضه و تقاضای کل محصولات بازار
پتروشیمی پارس با ظرفیت اسمی 600 هزارتن و پتروشیمی تبریز با ظرفیت اسمی 100 هزار تن تنها تولیدکنندگان استایرن منومر هستند لذا تامین حدود 86 درصد از نیاز بازار داخل را برعهده دارند.
10 ریسک "پارس"
عوامل ریسک شرکت به ریسک ناشی از رقابت در صنعت،نوسان قیمت خوراک، تامین خوراک، نوسان قیمت محصولات، نوسانات نرخ ارز، تغییرات فناوری و محیط زیست، نوسانات نرخ بهره، کیفیت محصولات، عوامل بین المللی یا تغییر مقررات دولتی و ریسک کشوری برمی گردد.
صورت سود و زیان 3 سال مالی اخیر
با وجود افزایش 1.5 درصدی مقدار فروش محصولات در سال 96 نسبت به سال 95،مبلغ ریالی فروش 29 درصد افزایش داشته که عمدتا به دلیل افزایش قیمت محصولات و نرخ تسعیر ارز است.
سیاست تقسیم سود در 3 سال آینده
روند تقسیم سود شرکت برای سال های 96، 97 و 98 براساس رویه سنوات 93 ، 94 و 95 و بدین شرح است:
سیاست ارزی
دارایی ها و بدهی های ارزی در پایان دوره مالی منتهی به اسفند سال گذشته(حسابرسی نشده) به شرح زیر است:
طرح های توسعه ای
نظر شما