بازار سرمایه را دریابید

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، در نامه ای به نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواستار توجه آنها به بازار سرمایه و تدوین برنامه دقیقی در این خصوص شد.

در این نامه سعید اسلامی خطاب به نامزدها عنوان کرده است ؛

اقتصاد ایران فراز و فرودهای بسیاری را طی کرده است. گاه اسیر تورم‌های بیش از 40 درصدی بوده و گاه هم مشکل رشد منفی، گریبان اقتصاد را گرفته، گاهی تحریم بوده و گاهی با معضل بیکاری دست و پنجه نرم کرده است. در همین زمان‌ها و طی دهه‌های گذشته، همزمان با وجود چنین مشکلاتی ظرفیت‌های بسیاری نیز در اقتصاد ایران توسعه یافته است. زیرساخت‌ها در برخی از حوزه‌ها بسیار مناسب بوده و البته وسعت جغرافیایی و غنای سرزمینی هم در کنار دسترسی مناسب به آب‌های آزاد و بازارهای بکر کشورهای اطراف، فرصت‌های طلایی در اختیار اقتصاد ایران قرار داده است.

با همه این ظرفیت‌ها و با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که طی سالیان گذشته و توسط دولت‌های مختلف صورت گرفته، همگان اذعان دارند که به‌نسبت استعدادها و ظرفیت‌ها، اقتصاد ایران در وضعیت مناسبی قرار ندارد. البته که رسیدن به جایگاه مطلوب نیازمند یک برنامه بلندمدت و همه‌جانبه است و تنها به سیاست‌های اقتصادی هم مرتبط نیست و به‌خوبی آگاهیم که شرایط سیاسی و بین‌المللی و حتی ساختارهای فرهنگی بر آینده اقتصادی ایران اثرگذار است.

بسیاری از اقتصاددانان بر اهمیت بازار سرمایه در رشد اقتصادی کشورها تأکید فراوان دارند. اقتصاد ایران سال‌هاست که از وابستگی به بانک‌ها رنج می‌برد و برخی از مشکلات مزمن اقتصاد ایران به این موضوع بازمی‌گردد. اکنون اما زمینه برای توسعه بازارسرمایه فراهم‌تر از گذشته است. بیش از ده میلیون کد سهامداری وجود دارد و با توجه به راه‌حل‌های پیشنهادی برای سهام عدالت به‌زودی سرنوشت ده‌ها میلیون نفر دیگر هم به این بازار گره خواهد خورد. همچنین می‌دانید که اقتصاد ایران نیاز به شفافیت دارد و بازارسرمایه بهترین بستر برای ایجاد این شفافیت است. بنابراین از نگاه بسیاری از اقتصاددانان راهی به‌جز توسعه بازارسرمایه برای بهبود و ارتقای اقتصاد ایران وجود ندارد. درست از همین رو نیاز است که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌های عملی، مدون و دقیق خود را درباره بازارسرمایه اعلام کنند.

فعالان بازارسرمایه از ابتدای کارزار انتخاباتی در انتظار اعلام برنامه‌های دقیق دولت‌های احتمالی آینده درباره این بازار هستند. نداشتن برنامه برای بازارسرمایه به‌معنای نداشتن برنامه برای بسیاری از مشکلات اقتصاد ایران است. متأسفانه حتی مناظره اقتصادی هم از سؤالات و مباحثات درباره بازارسرمایه کشور خالی بود. ظاهراً مسئولان برگزاری مناظره در رسانه ملی هم دغدغه‌ای درباره بازارسرمایه نداشتند (و یا در این باره بی‌اطلاع بوده‌اند). آن‌ها ظاهراً نمی‌دانستند که برخی از بیماری‌های مزمن اقتصاد ایران به‌خاطر عدم‌توجه به توسعه بازارسرمایه بوده است. اما مشاوران شما حتماً بیش از آن‌ها از وضعیت اقتصاد ایران آگاه هستند و به همین دلیل باید اهمیت بازارسرمایه را برای نامزدهای مهم‌ترین پست اجرایی کشور تبیین کرده باشند.

اکنون زمان اندکی تا جمعه 29 اردیبهشت باقی مانده است و میلیون‌ها نفر سهامدار قصد ارزیابی برنامه‌های شما نامزدهای محترم پست ریاست جمهوری را دارند و این مهم حاصل نخواهد شد، جز با ارائه یک برنامه با جزئیات کامل و کمّی درباره وجوه مختلف بازارسرمایه و خالی از کلی‌گویی‌هایی که متأسفانه در بسیاری از حوزه‌ها ارائه شد. بازارسرمایه حوزه علم و اعداد و ارقام است و بیان سیاست‌های کلی مشکلی از آن حل نمی‌کند.

سهامداران، سرمایه‌گذاران، مدیران و کارکنان نهادهای مالی فعال در بازارسرمایه و شرکت‌های سرمایه‌پذیر و نهادها و کانون‌های حرفه‌ای بازارسرمایه، برنامه پیشنهادی شما نامزدهای محترم ریاست جمهوری را موردبررسی و مداقه قرار خواهند داد و بی‌تردید با ارائه پیشنهادات و انتقادات، هم به بهبود این برنامه کمک خواهند کرد و هم پس از استقرار دولت برای اعتلای بازارهای مالی و در نتیجه پیشرفت اقتصادی کشور تلاش و همکاری خواهند داشت.

 

کد خبر 388896

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =