برنامه مدونی برای محدودیت واردات برنج وجود ندارد

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج اعلام کرد: محدودیت واردات برنج عملی سنجیده و درراستای حمایت از تولید داخلی است. وارد کنندگان نیز برای کمک به تولید ملی و کشاورزان به دنبال اجرای آن هستند اما برنامه مدونی برای اجرای این خواسته وجود ندارد.

مسیح کشاورز در گفت‌و‌گو با تسنیم عنوان کرد: از زمان اعلام ممنوعیت واردات،  ثبت سفارش این محصول به طور کامل محدود شده اما واردات این محصول تا اردیبهشت ماه سال جاری  بر اساس ثبت سفارش سال گذشته ادامه داشته است. بر اساس آمار رسمی گمرک در فروردین 5 هزار تن برنج وارد شده  که این رقم در مقابل مصرف کشور و میزان برنجی که شرکت بازرگانی دولتی وارد بازار کرده، ناچیز است.

وی تصریح کرد:  شرکت بازرگانی دولتی بیش از 200 هزار تن از برنج تایلندی ذخیره شده خود را برای تجدید ذخیره سازی به بازار عرضه کرد که این امر در اشباع بازار از برنج خارجی تاثیر گذار است. به دلیل اینکه نگهداری برنج با محدویت زمانی روبه رو است، شرکت بازرگانی دولتی هر چند سال یک بار اقدام به فروش و تامین مجدد محصول خود می‌کند.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گفت:  برای برآورده کردن این انتظارات منطقی در خصوص واردات به موقع برنج ، باید مدیریت یکپارچه انجام تا از واردات بی رویه برنج جلوگیری شود.در حال حاضر ثبت سفارش برنج ممنوع است اما این امر تاثیری در جلوگیری از واردات بیشتر از نیاز این محصول نداشته است زیرا بازرگانان بر اساس ثبت سفارش‌های گذشته اقدام به واردات می کنند.

کشاورز تاکید کرد: در سال جاری نیز در زمان برداشته شدن محدودیت واردات این محصول به دلیل ولعی که در بازار ایجاد شده است میزان واردات افزایش یافته و پبش بینی می شود در سال جاری برخلاف سال گذشته میزان ثبت سفارش برنج از 6 هزارتن در سال گذشته به 10 هزار تن افرایش یابد.

به گفته وی محدودیت واردات در چند ماه گذشته منجر به افزایش قاچاق برنج به کشور شده به طوری که حدود یک چهارم از نیاز 5 هزار تنی این محصول از این طریق درحال انجام است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه ثبت سفارش برنج تبدیل به تجارتی سود آور شده ،اظهار داشت: برخی با ثبت سفارش در زمان مناسب و واردات برنج در زمان ممنوعیت این محصول به سودهای کلانی دست پیدا کرده و تعادل بازار را بر هم می‌زنند. ثبت سفارش برنج علاوه بر تجار تخصصی و غیر تخصصی توسط شرکت‌های وابسته به بانک ها نیز انجام می‌شود و این شرکت ها بخش قابل توجهی از واردات برنج را در اختیار دارند.

وی در پایان درباره اینکه چه تعدادی از بانک ها در این زمینه فعالیت دارند، گفت: بانک‌ها نیز به دنبال انجام فعالیت‌های تجاری هستند و خیلی از این بانکها می توانند وارد این عرصه شوند.

کد خبر 387574

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =