-
مدیریت نقدینگی و امکان رشد بازار سرمایه
روند سود در بازار پول، اثر مستقیم روی ارزندگی نسبت درآمد در بازار سرمایه دارد، چون یک نسبت جایگزین است.
-
زمینهای برای رونق بورس
عمده دلیل عمده اختلاف دولت و مجلس در رد لایحه بودجه، ابهام در حل مشکل تحریمها بود. سهم درآمدهای نفتی در بودجههای سنواتی پیش بینی میزان فروش و درآمد نفت بود که دولت فروش رقم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز را پیشبینی کرده بود.
-
چالشهای قابل تامل در اخذ مجوز صندوقها
بر سر راه نهادهای مالی مختلف برای اخذ مجوز تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری موانعی وجود دارد.
-
ضرورت ثبات در همه بازارها
بازار پول و بازار سرمایه همواره با هم در رقابت بودند و عاملی که همیشه باعث رقابت این دو بازار می شده نرخ بهره بود. در این سالها هر زمان نرخ سود بانکی کاهش پیدا می کرد، پول از بانک خارج و به بازارهای موازی از جمله بورس می رفت.
-
نیاز دولت به بازار سرمایه
پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام کلیات لایحه اصلاحی بودجه در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. اصل رسیدن به اجماع میان قوای ادارهکننده کشور برای بازار سرمایه از جزئیات اصلاحاتی که انجام شده، مهمتر است.
-
بازار را فرسایشی نکنید
هر اقدامی که منجر شود بازار از حالت طبیعی خود خارج شود در بلندمدت محکوم به شکست است.
-
چرا کیف پول باز از قافله جا می ماند/ نه به کیف پول!
بهمن ۹۸ ماه رونمایی از شیوه پرداخت موبایلی جدید و مبتنی برکیوآر شرکت های پرداخت بود. شرکت ها با امید به پاندومی کرونا در جهت فراگیری این ابزار پرداخت الکترونیکی هزینه های گزاف تبلیغاتی انجام دادند. در همین راستا رئیس اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی نیز در مصاحبه خود در اسفندماه ۹۸ خبر از پیادهسازی طرح ملی پرداخت با کد کیوآر در قالب طرح جامع پذیرندگی جهت مقابله با ویروس کرونا داد.
-
آزادسازی قیمتها راهکار خروج از سیطره انحصار
اصولا یکی از جراحیهای بسیار مهم در هر اقتصاد و به ویژه اقتصادهای در حال توسعه و به علاوه اقتصادهایی که توسط دولت کنترل و تصدیگری میشوند را باید آزادسازی قیمتها دانست.
-
اجرای استراتژیهای متفاوت
برای صندوق توسعه صادرات که از نوع صندوق در سهام است،در شرایط کنونی که پیش بینی آتی بازار وجود ندارد از استراتژی منفعل یا انفعالی که هدف اصلی نزدیک کردن بازده پرتفوی به بازده شاخص موردنظر بوده، استفاده میشود.
-
آشتی بازار و صورتهای مالی
به طور کلی نکته مثبت انتشار گزارشات پیشبینی سود شرکتها، برقراری ارتباط بازار سرمایه با شفافیت است.
-
پیشبینی سودها روی کدال میرود
بازگشت شفافیت و تحلیل یا ابهام
پس از اینکه بساط انتشار گزارشهای پیشبینی سود شرکتها(EPS) در سال۹۶ به دلیل انتقاداتی که از این نوع گزارشات صورت گرفت برچیده شد، حالا پس از گذشت ۳ سال انتشار مجدد EPSها در دستور کار قرار گرفته است.حسن قالیباف اصل رئیس پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار چند هفته قبل از استعفای خود و خداحافظی با بازار سرمایه، پای EPS را مجددا به بازار سرمایه باز کرد.
-
چالش نادیده گرفتن اتفاقات مثبت
بازار سرمایه در ماههای گذشته درگیر جو روانی و هیجانی بود که به واسطه آن شاهد فشار فروش در اکثر نمادها و سهام و صنایع بودیم، وقتی چنین رفتاری به صورت همگانی و بدون لحاظ کردن ارزندگی سهام اتفاق میافتد این نگرانی ایجاد میشود که احتمالا فروش سهام در بخشی از بازار خارج از دایره منطق و عقلانیت صورت گرفته و این رفتار به کلیت بازار آسیب خواهد رساند.
-
نقدشوندگی فدای شاخص!
بازار سرمایه این روزها سکاندار جدید به خود دیده؛ فرمانده تازه نفس برای بهبود شرایط بازار و رسیدن به اهدافی که پیش بینی کرده دست به تغییرات بنیادی در ریزساختارهای بازار زده است.
-
بازار، سیگنال مثبت میخواهد
در حال حاضر وبا توجه به تصمیمات اتخاذ شده، مقام ناظر تمام تلاش خود را میکند تا تعادل به بازار برگردد. غالب فروشندگان به دلیل ترسی که ایجاد شده از بازار خارج شده اند، تصمیماتی که در جلسه هیأت مدیره خصوصا در خصوص کاهش دامنه نوسان، گرفته شده بیشتر با دید حمایت از بازار و سرمایه گذاران بوده است، در خصوص مشوقی که ۵ درصد را به ۶ درصد تغییر داده یعنی تمایل به این سمت است که دامنه نوسان تغییر پیدا کند که این تغییر مثبت ارزیابی میشود.
-
واکاوی حاشیه رانده شدن حقوقیها
مدتی است حقوقیها دیگر همانند ماههای گذشته در بازار فعال نبوده و بهصورت قاطع دست به حمایت از بازار نمیزنند اما این اتفاق میتواند دلایلی داشته باشد، یکی از دلایل آن را میتوان ریسک سیستماتیک موجود برای حقوقیها در نظرگرفت.
-
گامی برای تحولات اقتصاد و بازار
بررسی اعداد و ارقام در بودجه ۱۴۰۰ نشان از انحراف قابل توجه و مشهود از تراز عملیاتی نسبت به برنامه توسعه ششم توسعه دارد. براساس برنامه مقرر شده بود تراز عملیاتی منفی ۲۵ درصدی از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۰ به صفر برسد.
-
تصمیمی سیاسی و گسترش چالش های مالی
اقتصاد ایران در گرو سیاست است؛ از دیرباز اقتصاد ایران در گرو سیاست خارجی بود و در حال حاضر هم سیاست داخلی هم به آن اضافه شده است.
-
تحقق توسعه تالارهای بورس کالا
هفته گذشته در روز ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۹، «تالار حراج باز» با معامله ۵۰ هزار تنی سنگ آهن دانه بندی شده شرکت ایمیدرو از معادن چاه گز با عیار ۶۰%+ افتتاح شد.
-
پیشنهادهایی برای توسعه و صیانت از بازار
مأموریت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار شامل مواردی از جمله حفظ، تقویت و توسعه بازار سرمایه باثبات، شفاف، منصفانه و کارا از طریق نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات مرتبط،کنترل و مدیریت ریسک فراگیر، انجام پژوهشهای توسعهای و کاربردی، ایجاد زیرساختهای مقرراتی و فناوری اطلاعات، ارتقای جایگاه بینالمللی، توسعه فرهنگ سرمایهگذاری و ارتقای سواد مالی میشود. نقش و اهمیت رئیس سازمان بورس به عنوان متولی اصلی بازار سرمایه بسیار مهم و حیاتی است.
-
کانال برتر
بورس پاشنه آشیل
روحانی یکبار با برجام نتوانست انتظارات را برآورده کند، شاید اثرات اقتصادی عدم موفقیت در برجام برای مردم خیلی فوری و ملموس نبود اما اثرات زیان بار بورس مردم زیادی را درگیر کرده و در حال تبدیل شدن به نقطه ضعف اعتدالیون و اصلاح طلبان است و جبهه اصولگرا نیز دقیقا از همین باب در حال وارد شدن به گود انتخابات هستند و سوپرمنهایی با وعدههای حمایت از بورس پا به انتخابات خواهند گذاشت.
-
چراغ بازار را خاموش نکنید
بازار سرمایه در حال حاضر شرایط بسیار جدیدی را تجربه میکند،سرمایهگذارانی که با توجه به نوسانات وفرمایشات ارکان مختلف نظام به درستی ولی بدموقع به بازارسرمایه دعوت شدند؛
-
درآمدهایی که بدون ایجاد ارزش به دست میآید
شاخص مال ناروا
درآمد و ثروت حلال در قبال ایجاد ارزش در اقتصاد، کسب میشود؛ ارزشی که مانع خوشبختی فرد و جامعه نباشد.
-
مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران :
بورس کالا دلالی را حذف میکند
کارشکنیها و تضاد منافع شبکه ذینفعان پرنفوذ در زنجیره توزیع و فروش محصولات کشاورزی به همراه نبود فرهنگ مرتبط در کشاورزان باعث شده بورس کالا آنچنان که باید نتواند زنجیره تامین در بخش کشاورزی را سازماندهی کند.
-
اثرات اعمال تحریمها بر اقتصاد کشور
اخلال در روابط بین المللی بانکی را می توان یکی از تاثیرگذارترین تحریم های وضع شده علیه ایران دانست؛ به این دلیل که نه تنها فعالیت بانک های ایرانی را در فضای بین المللی دچار مشکل نموده، بلکه موجب ایجاد چالش های عملیاتی و هزینه های قابل توجه برای سایر صنایعی که در گستره فعالیت خود با خارج از مرزهای کشور ارتباط دارند، شده است. وابستگی بالای اقتصاد ایران به حوزه بانکی نیز اثرات تحریم صنعت مذکور بر اقتصاد کشور را تشدید نموده است.
-
پتانسیل های صنعت بیمه در دوران پساتحریم
امروزه، بیمه جزء لاینفک نظام مالی در هر کشوری است. صنعت بیمه از طریق پذیرش ریسک های متنوع و همچنین تجهیز و تقویت منابع مالی برای سرمایه گذاری در بازار پول و سرمایه نقش موثری در توسعه اقتصادی کشور ایفا می کند.
-
انتظارات بورس از رییس جدید
ارتباط مثمر بین بازار سرمایه و بخش واقعی اقتصاد بسیار ضروری و حیاتی است. در این خصوص استفاده از ظرفیت انواع اوراق و ابزارهای تامین مالی اسلامی در کنار سایر روشهای مرسوم و متداول میتواند زمینهساز حرکت اقتصاد ایران در فضای رکودی فعلی باشد.
-
بورس و رسانههای مستقل؛ دو رکن اصلی شفافیت اقتصادی
دولتها در سراسر جهان از تصمیمگیری در اتاق شیشهای گریزاناند. شفافیت اقتصادی موضوعی نیست که صرفا به اقتصاد یک کشور گره خورده باشد و این موضوع جنبه سیاسی نیز دارد.
-
طرح مارکت ایمپکت،خوب یا بد
گویا قرار است طرح جداسازی بازارهای معاملاتی یا مارکت ایمپکت با هدف جلوگیری از تاثیر رفتار معاملاتی سهامداران بزرگ بر خردها به صورت یکپارچه اجرا شود.آنچه که از صحبت ها بر میاید،بعید نیست که در کنار بازار بلوکی احتمالا Darkpool نیز به مکانیزمهای بازار اضافه شود.
-
بحران متولیان چندگانه و دستکاری در بازار
در خصوص شائبههای دخالت در بازار لازم است که به دو عامل مهم یعنی سیاسی شدن بورس و قدرت یافتن برخی حقیقیها اشاره کرد. شاهد هستیم که بورس این روزها به شدت سیاسی شده است و بیشتر از آن که رنگ و بوی اقتصادی داشته باشد رنگ سیاسی به خود گرفته است.
-
طرحی بیتاثیر و بدون دوام
بررسی روند معاملات سهامداران بحث همیشگی بازار سرمایه است خصوصا در زمانی که بازار رفتارهای هیجانی به سمت پایین را به خود میگیرد این موضوع پررنگ تر ار قبل میشود. زمانی که بازار مثبت است کسی به این مسائل توجه نمی کند اما در زمان منفی شدن بازار همه خواستار توقف معاملات سهامداران بزرگ هستند و بیشتر توقع حمایت از بازار را دارند.